Logo decormyyhome.com

Монолитна тухлена къща - какво е това?

Монолитна тухлена къща - какво е това?
Монолитна тухлена къща - какво е това?

Съдържание:

Видео: Прави а Платноходка НАИСТИНА ЛИ Трябва а Сигурност Система? (Плаване Тухла Къща # 71) 2024, Юли

Видео: Прави а Платноходка НАИСТИНА ЛИ Трябва а Сигурност Система? (Плаване Тухла Къща # 71) 2024, Юли
Anonim

Монолитните тухлени къщи имат няколко неоспорими предимства. Технологията на този тип строителство на къщи ви позволява да изградите жилища за кратко време и независимо да изберете оформлението на помещенията.

Image

Основата на тухлено-монолитните къщи е рамка, изработена от бетон. Външните стени са изградени от тухли. Тази технология е сравнително нова и коренно различна от сградата на панелни къщи, въпреки факта, че и двамата използват монолитен бетон. Но в първия случай къщата се строи с помощта на подвижен кофраж, а във втория - от готови плочи.

Плюсове и минуси на монолитна тухлена къща

Най-безспорното предимство на монолитна тухлена конструкция е липсата на шевове, с които панелът и други къщи изобилстват. Тухлата, от която са изградени стените, обграждащи рамката, може да бъде с различни цветове и текстури. Следователно такива сгради не могат да бъдат наречени от същия тип: всяка от тях има своя собствена особеност. Те имат значително по-голяма издръжливост от панелните, които средно работят перфектно не повече от 50 години.

Изграждането на монолитни тухлени къщи се характеризира с висока скорост на работа, което позволява използването на тази технология при изграждането на работнически селища (например в нефтени кладенци). Този тип строителство на къщи също е добър, тъй като предоставя възможност за прехвърляне на всякакви стени, без да се страхува да повлияе на здравината на сградата. Тези къщи са по-устойчиви на движение на почвата, следователно имат по-малка сеизмична опасност. Те са в състояние да издържат на земетресение с мощност до 8 точки.

От недостатъците на тази технология може да се отбележи добра звукова проводимост, тъй като бетонът перфектно предава различни шумове. В допълнение, той има висока топлопроводимост. Следователно в такава къща сграда е необходима инсталация на топло- и звукоизолационни материали, което прави строителството по-скъпо. Този тип сгради могат да бъдат издигнати само в топлия сезон, тъй като бетонът не се препоръчва да се налива при температури под + 5 ° C.