Logo decormyyhome.com

Капучино или кафе машина - какво да изберем

Капучино или кафе машина - какво да изберем
Капучино или кафе машина - какво да изберем

Съдържание:

Видео: Три неща, които трябва да знаете, преди да купите кафемашина 2024, Юли

Видео: Три неща, които трябва да знаете, преди да купите кафемашина 2024, Юли
Anonim

Кои съвременни хора отказват да се почерпят с ароматно кафе за закуска? Конвенционалните производители на кафе за дома правят тази популярна напитка бърза и лесна, но някои ценители са сигурни, че кафе машина или производител на капучино прави кафето по-вкусно от стандартните кухненски уреди. И така, кое устройство е по-добре да изберете за приготвяне на ободряваща чаша сутрин?

Image

Производител на капучино

Една от най-популярните рецепти за кафе днес е еспресо от капучино с нежна млечна пяна. Лесно се приготвя с помощта на машина за капучино, която представлява накрайник, прикрепен към кафе машина или кафе машина. След като активира функцията "готвене на пара", кафемашината разбива млякото в пяна, като използва специална дюза, наречена "панарело". След това устройството вари кафе от зърна и го свързва с разбита млечна пяна.

Машината за капучино е необходима, за да може машината да бие млечна пяна - в кафемашините без машина за капучино това не е възможно.

Има автоматични и механични капучинатори - автоматични капучинатори и панарело. Разликата между двете е, че машината за автоматично капучино регулира празнината в дупката, преминаваща млякото, и освен това е оборудвана с тръба, която се спуска в съда с мляко. Бързо движещата се пара създава разлики в налягането в камерите за пулверизиране и млякото, изтеглено в машината за капучино, се смесва с парата. Механично капучино пече мляко в отделен съд и след това премества получената пяна в чаша.