Logo decormyyhome.com

Кой етаж ще бъде по-лесно и по-евтино да направите в кухнята

Кой етаж ще бъде по-лесно и по-евтино да направите в кухнята
Кой етаж ще бъде по-лесно и по-евтино да направите в кухнята

Съдържание:

Видео: НЕ Е купувате закуска Научете ви да готвите картофи от пшенично брашно, за да бъдете вкусни 2024, Юли

Видео: НЕ Е купувате закуска Научете ви да готвите картофи от пшенично брашно, за да бъдете вкусни 2024, Юли
Anonim

Подовите настилки за кухня обикновено са най-скъпите в един дом. В крайна сметка материалите трябва да са достатъчно здрави, за да издържат на тежките условия на тази стая. Разлятите течности, които правят пода лепкав и мръсен, падащи предмети, включително остри ножове и вилици, могат да издържат само на траен и често скъп материал.

Image

Ако погледнете внимателно материалите за покриване на кухненския под, изборът ще бъде малък. Но не се закачайте на традиционно използвани покрития като кухненски плочки. На днешния пазар можете да намерите най-различни евтини материали. По качество те се различават малко от скъпите си колеги, но по цена - да, и с полза за купувача.

Тухлен под в кухнята

Тухлата, положена под краката, създава усещане за топлина и уют. Меките земни нюанси изпълват пространството на стаята с атмосфера на комфорт. В същото време възможността за избор на цвят, форма и размер на тухлата, както и стилистичният модел е истинска находка за феновете на оригинални дизайни.

В допълнение към цената на евтин материал, трябва да вземете предвид разходите за покриване на такъв под. Запечатването на тухла е необходимо, за да се предпази от петна. Изолацията ще трябва да се направи веднага след полагане на пода. Ще трябва да се повтаря периодично.

Трябва също да вземете предвид цената на полагането на тухли.

Тухлата е тежък материал и е трудно да се работи с нея. Можете сами да положите пода, но това ще отнеме повече време. А да оправите небрежно свършената работа може да бъде по-скъпо, отколкото да поканите майстор.

Бетонен под

За най-икономичните собственици бетонен под в кухнята е идеален. Вече може да имате бетонна повърхност под съществуващото покритие. Тогава спестяванията ще бъдат още по-големи. Грижата за бетонния под също не е скъпа. Бетонът е траен, устойчив материал, непроницаем за замърсявания и вода. Трудно е да се надраскате, напукате и счупите. От време на време трябва да се изолира, за да се избегне влага и мухъл. Лесно е да се грижите за бетонния под. Достатъчно е редовно да метете и миете с моп.

И ако се уморите от мрачния вид на бетонния под, той може да бъде покрит с всякакви подови настилки, от плочки до линолеум.