Logo decormyyhome.com

Кой камък е по-добър за баня

Кой камък е по-добър за баня
Кой камък е по-добър за баня

Съдържание:

Видео: Плот от технически камък с лепена мивка и конзолен шкаф за баня 2024, Юли

Видео: Плот от технически камък с лепена мивка и конзолен шкаф за баня 2024, Юли
Anonim

За да изберете най-добрите камъни за баня, трябва да знаете какви изисквания се налагат към тях. Има няколко вида камъни, които са преминали дълъг тест на практика и се препоръчват от опитни служители в банята.

Image

Камъните са не само незаменим атрибут на парна стая, но и предмет, който гарантира качеството на парата. Натоварванията, изпитвани от камъните по време на работа, налагат редица специални изисквания към тях.

Какви трябва да бъдат камъните за банята?

На първо място, камъните в парната стая трябва да имат висока устойчивост на топлина. Те ще трябва да издържат на голям брой цикли на отопление-охлаждане, така че силата им трябва да бъде безупречна. Топлинният капацитет е изключително важен. Този индикатор определя способността на камък да се загрява бързо и да задържа топлината. Високият топлинен капацитет позволява да се увеличи продължителността на процедурите за баня. Не всеки камък е в състояние да издържи на такива тежки условия на работа. Камъните трябва да бъдат екологично чисти и да не включват вредни вещества за човешкото здраве. Тяхното топлинно разширение трябва да бъде минимално.