Logo decormyyhome.com

Как мога да почистя димоотвод

Как мога да почистя димоотвод
Как мога да почистя димоотвод

Съдържание:

Видео: Как да почистим видео карта - Setup One 2024, Юли

Видео: Как да почистим видео карта - Setup One 2024, Юли
Anonim

За да може камината или печката на дърва да работят правилно и ефективно, коминът трябва да се поддържа постоянно чист. Всеки човек, който притежава частна собственост, трябва да знае за средствата за почистване на комини - дори ако има договор за обслужване на комина от сервизна организация. Има два начина за почистване на запушен комин - механичен и химичен.

Image

Механично почистване на комина

За да почистите комина механично, е необходимо да имате метален груф, кръгла тежка сърцевина и скрепер. Преди да отидете на покрива, трябва да затворите всички дупки за почистване в къщата - в противен случай саждите ще летят директно в стаите. Също така трябва да затворите вратата на камината или да я завесите с дебела влажна кърпа.

Препоръчително е да почиствате димоотвода само в спокойно, сухо време и със застраховка - в противен случай рискувате да паднете от покрива.

Ако камината не се използва от дълго време, трябва да я проверите за птичи гнезда или други отпадъци, които преди почистване издърпайте или я натиснете надолу с дълга пръчка, за да премахнете запушването. Не забравяйте, че е необходимо да почистите комина, когато дебелината на слоя сажди по стените му надвишава два милиметра. Диаметърът на четката за почистване трябва да бъде 1, 2 пъти по-голям от диаметъра на коминната тръба. За комини с правоъгълна или квадратна секция е желателно да изберете четка с твърда метална четина. След почистване на тръбата саждите трябва да бъдат отстранени от отворите за почистване с прах, четка и прахосмукачка, след което трябва да се отворят и почистят вложката на вентилатора и камината.