Logo decormyyhome.com

Какви почистващи препарати са подходящи за съдомиялна машина

Какви почистващи препарати са подходящи за съдомиялна машина
Какви почистващи препарати са подходящи за съдомиялна машина

Видео: Съдомиялни с DosageAssist от Bosch - за блестящи резултати при всяко измиване. 2024, Юли

Видео: Съдомиялни с DosageAssist от Bosch - за блестящи резултати при всяко измиване. 2024, Юли
Anonim

Съдомиялните машини са се превърнали в доста често срещан вид домакински уреди в много апартаменти. Когато в къщата има много деца, семейството е голямо, често идват гости, тогава такъв монтаж е просто незаменим.

Image

Инструкция за употреба

1

За да може миялната машина да работи дълго и без прекъсвания, трябва да използвате правилните почистващи препарати, не пестете от това. Има средства в прахове и таблетки. Всеки производител на перилни препарати твърди, че именно неговият състав е най-ефективният и безопасен.

2

Обикновен препарат за миене на съдове, прах или сапун не трябва да се поставя в съдомиялната машина. Те не предпазват частите на съдомиялната машина от мащаб, образуват силна пяна, лошо изплакана от повърхността на съдовете.

3

Прахът е много икономичен препарат, затова мнозина го избират. Една опаковка прах може да бъде достатъчна за 30-40 цикъла, а цената й варира от 180 до 400 рубли. Обикновено във всяка кутия има мерителна лъжица, така че дозирането на продукта е много лесно.

4

Едновременно с праха в друго отделение е необходимо да се попълни специална сол. Омекотява водата от чешмата, предотвратява образуването на котлен камък. Разбира се, това не е проста трапезна сол, но силно пречистена. Освен това може лесно да се раздаде с мерителна лъжица. В последното отделение се излива климатик за съдове, което допринася за пълното отстраняване на праха за пране от повърхността на чиниите и чашите, предотвратява появата на петна по чашите, премахва неприятните миризми.

5

Таблетките комбинират и трите средства: сол, прах и балсам, така че те са много удобни за употреба. Разбира се, те са много по-скъпи от горните инструменти, но са много удобни за използване. Просто сложете една таблетка в отделението за съдомиялна машина и можете да започнете цикъла.

6

Освен това, когато използвате таблетки за съдомиялна машина, не е нужно да съхранявате кутии и торбички със сол и прахове. Опаковането с таблетки заема малко място и се побира на малък рафт.

7

Сега почти всички машини имат право да поставят таблети. Само сега комбинираните таблетни препарати не са подходящи за съкратен цикъл, те просто нямат време за разтваряне и компонентите не работят до края, така че когато използвате това или онова лекарство, не забравяйте да се консултирате с инструкциите за употреба на машината.

8

Освен това се препоръчва използването на специални дезодоранти, които премахват напълно неприятните миризми, анти-мащаб, който ще премахне варовика от частите и ще попречи да се образува отново. Не забравяйте за обезмаслителя, който ще премахне от вътрешните части цялата мазнина в резултат на миене на съдове.