Logo decormyyhome.com

Кой кухненски плот е по-добър

Кой кухненски плот е по-добър
Кой кухненски плот е по-добър

Съдържание:

Видео: Как се монтира кухненска мивка на кухненски плот 2024, Юли

Видео: Как се монтира кухненска мивка на кухненски плот 2024, Юли
Anonim

Ако плотът е избран правилно, цялостният външен вид на кухнята ще бъде значително подобрен, а цялата стая ще стане по-удобна. Съвременните производители произвеждат този интериорен елемент от голямо разнообразие от материали, поради тази причина може да бъде трудно да направите правилния избор.

Image

Кухненските плотове могат да бъдат изработени от различни материали: неръждаема стомана; стъкло; масивна дървесина; естествен камък; както и рециклирани материали.

Всички тези материали имат свои собствени уникални свойства.

Стоманен плот

Повърхността на плота, направена от стомана, е много лесна за почистване, тоест просто трябва редовно да я избършете със сапунен разтвор. Освен това добре се вписва с всеки цвят и нюанс, поради което ще служи като интериорна декорация. Въпреки че в някои случаи такива плотове имат студен и стерилен вид, тъй като основният им цвят е лъскаво сребро. Поради тази причина стоманен плот не е подходящ за създаване на топла и гостоприемна атмосфера в стая.

Стъклен работен плот

Работният плот със стъклена повърхност е доста гладък, чист и добре подходящ за кухни, декорирани в модерен стил, особено в стил хай-тек. Стъклото лесно се боядисва във всякакъв цвят и освен това може да му се придават различни форми. Така че дизайнът на масата може да бъде всичко. За да поддържа стъклените плотове винаги чисти, не е необходимо собственикът да полага много усилия. Основният недостатък е доста високата цена на този продукт.

Работен плот от дърво

Благодарение на работните плотове от дърво кухнята създава топла и уютна атмосфера, а самото дърво ще придаде на стаята още по-шикозен вид. Експертите препоръчват да се даде предпочитание на модели, където има специално защитно покритие, тъй като няма да позволи абсорбиране на миризми и да предотврати появата на петна.