Logo decormyyhome.com

Какъв вид субстрат е необходим под ламината

Какъв вид субстрат е необходим под ламината
Какъв вид субстрат е необходим под ламината

Съдържание:

Видео: Най-добрите отопляеми подове са електрически, инфрачервени, филмови, водни и въздушни подове? 2024, Юли

Видео: Най-добрите отопляеми подове са електрически, инфрачервени, филмови, водни и въздушни подове? 2024, Юли
Anonim

Полагането на ламинат включва използването на подложка, поради което се изглаждат малки неравности на повърхността на пода, осигуряват се влага и изолация. Съвременният строителен пазар предлага субстрат не само с различна дебелина, но и направен от голямо разнообразие от материали.

Image

При избора на дебелината на основата трябва да се съсредоточи върху състоянието и качеството на подовата настилка. Подложка с дебелина 2 мм е допустима само ако подът е в добро състояние. За бетон с малки недостатъци си струва да изберете субстрат с дебелина 3 мм, като изолати.

Полиетиленови пяни

Подложките от полиетиленова пяна придобиха своята популярност поради високата им устойчивост на влага и добрите топлоизолационни свойства. Покритието не представлява интерес за гризачи, насекоми и гъбички. Производителите на субстрати от полиетиленова пяна разшириха асортимента си, като комбинират слой с метализиран филм на алуминиева основа.

Коркови субстрати

Използването на този тип подложка под ламинат е от значение в случай на полагане на плаващ под и подово отопление. Добрите изолационни качества, естествеността на материала и устойчивостта на мухъл и микроорганизми направиха корковият материал лидер в този сегмент.

Издава се под формата на листове и ролки, удобно при полагане на малки площи. През експлоатационния период не губи своите технически свойства и линейни размери. Недостатъците на материала могат да се считат за вероятността от конденз от долната страна на ламината и високата цена.

Битумно-коркови субстрати

Крафтовата хартия, битумът и корковият чипс са компонентите на битумно-коркови филми. Корковото поръсване се извършва от парчета с размери 2-3 мм, което позволява на покритието да осигури обмен на въздух на правилното ниво и да предотврати появата на кондензат. Препоръчително е да използвате такъв субстрат при полагане на скъп ламинат.

Подложки от полистиролова пяна

Екструдираната пенополистирол се използва като основен материал за основата поради способността да изглажда неравностите на бетонната основа. Експандираният полистирол е най-добрата изолация за ламиниран под. Затворената структура на материалните клетки и плътността осигуряват висока устойчивост на влага.