Logo decormyyhome.com

Как да заточим нож за месомелачка

Как да заточим нож за месомелачка
Как да заточим нож за месомелачка

Съдържание:

Видео: ZEPHYR ZP 1991 AT1200 Месомелачка / Meat Grinder 2024, Юли

Видео: ZEPHYR ZP 1991 AT1200 Месомелачка / Meat Grinder 2024, Юли
Anonim

От време на време има проблем с заточването на нож за месомелачка. С тъп нож тя започва да не кълца месо, а просто го навива на нож. За заточване на нож ще помогне едно просто устройство, което е лесно да направите сами.

Image

Как да си направим острилка

За да направите устройство за заточване на нож, ще ви трябва няколко квадратни листа от картон, лепило, шкурка, ножовка, пила и тренировка. Квадратните листове от картон са залепени заедно с височина 5 или 6 милиметра. Най-добре е да използвате Moment лепило за залепване на картон, а не хартиено лепило. След като картонените листове са покрити с лепило, те трябва да бъдат поставени под пресата. Малка купчина книги или списания ще изгори пресата.

След това изваждаме скарата от месомелачката. Поставяме решетката отгоре върху картона и я рисуваме с молив върху картона. Изрязваме ненужните части от картона с ножовка за метал или с обикновен чиновник, както е показано на фигурата, докато се получи полигон. Острите ъгли на многоъгълника се изглаждат с файл, докато се получи равномерен кръг. В получения кръг изрежете малък жлеб с ширина 3 мм. Той ще предпази устройството ни от въртене. Можете да направите такъв канал с ръб на файла или тетраедричен файл. В центъра на получения детайл пробийте дупка, чийто размер е подобен на диаметъра на вала на винта на месомелачката.

От горната страна на кръга залепете шкурка с размер на зърното най-малко 200 единици. Дупката в шкурка трябва да бъде пробита с чиновнически нож.

Image