Logo decormyyhome.com

Как да презапишете фуги за плочки

Как да презапишете фуги за плочки
Как да презапишете фуги за плочки

Видео: Как да фугираме правилно мокри помещения - съветите на Weber и Влади Караджов 2024, Юли

Видео: Как да фугираме правилно мокри помещения - съветите на Weber и Влади Караджов 2024, Юли
Anonim

За да не се превърне вашият ремонт в безкраен процес, трябва да подходите към въпроса плавно и компетентно. Всеки етап от работата изисква такова отношение. Фугирането на фуги за плочки не е изключение.

Image

Ще ви трябва

  • - фугираща смес;

  • - гумена шпатула или чанта за мистрия;

  • - гъба и чист парцал;

  • - малка четка или валяк за боя;

  • - кофа с вода;

  • - лични предпазни средства.

Инструкция за употреба

1

Не започвайте фугиране, докато лепилото за плочки не изсъхне напълно. Шевовете трябва да бъдат почистени от замърсявания (отломки, прах), отстранете разделителните кръстове. Повърхността трябва да бъде подготвена внимателно.

2

Ако работите с неглазирани плочки, не забравяйте да навлажнете страничните лица с вода. Не остъклената повърхност абсорбира влагата, съдържаща се в разтвора, което ще доведе до бързо изсъхване и в резултат на това не се прилепва добре между ставите. В същото време се уверете, че влагата не се натрупва в излишък в ставите на плочките, както и върху плочката. Излишната влага може да повреди фугиращия разтвор, което да го напука с течение на времето. Научете повече за пропорциите на смесването на разтворителя и условията за неговото използване можете да намерите в инструкциите на опаковката. Остъклените плочки не изискват предварително намокряне. Може да се избърше веднага щом лепилото изсъхне.

3

За фугиране на фугите на плочките е един от двата метода: използване на торба с мистрия или гумена шпатула. Разтворът с вода, разреден с вода, се поставя върху плочката и се разпределя по шевовете. Опитайте се да не размазвате разтвора, а го втрийте в шевовете. След като сте напълнили напълно един шев с фугираща смес, продължете към следващия. Не хващайте прекалено голяма площ и избършете навреме обработената повърхност на плочките с влажна кърпа, като предотвратявате изсъхването на фугиращата смес. Запомнете: разтворът е подходящ за употреба само за 20 минути. Следователно, не правете големи партиди. Шпатулата се държи по отношение на плочката под ъгъл от 30 градуса. Нанесете фугиране диагонално.

4

Чантата за мистрия се използва на места, които ще бъдат трудни за почистване след това. Чантата се пълни с предварително подготвена фугираща смес и с помощта на специален връх разтворът се нанася директно върху шевовете. Първо се запълват хоризонтални шевове, а след това - вертикални.

Обърнете внимание

Фугиращите разтвори се правят на основата на цимент или епоксид. В този случай използването на епоксидни фугиращи смеси във връзка с тяхната вискозна консистенция е възможно само в широки фуги (над 6 мм).

Полезни съвети

Важен е цветът на варов разтвор, който сте избрали. И така, бялата фугираща смес в комбинация с тъмни цветове на плочката подчертава геометричното подреждане на шевовете. Фугирането в тона на плочката крие грешки в паветата. Цветът на разтвора също влияе върху външния му вид с течение на времето. Тъмните фуги са склонни към загуба на блясък, а белите могат да станат жълтеникави.