Logo decormyyhome.com

Как да сменим кран за вода

Как да сменим кран за вода
Как да сменим кран за вода

Видео: Смяна на кранче 2024, Юли

Видео: Смяна на кранче 2024, Юли
Anonim

Има много причини да замените кран. Това е възникнал теч и образувана плака, запушване на лентата или силно износване на кутията на оста. Правилната и навременна подмяна на стария кран е гаранция за дълга и стабилна работа на новия.

Image

Ще ви трябва

  • - нов миксер;

  • - комплект за ремонт на уплътнения;

  • - отворен ключ на 17;

  • - отворен ключ на 14;

  • - регулируем гаечен ключ;

  • - оцетна киселина.

Инструкция за употреба

1

За да замените стар кран за кухня, използвайте следния алгоритъм. Първо изключете топла и студена вода. Това може да стане с тръбни кранове, които се монтират главно в близост до щранга.

2

След това развийте от миксера тръбите, които свързват кранчето и захранването с вода. Обикновено гаечен ключ се използва на 17, в някои случаи на 14. След това използвайте регулируем гаечен ключ, за да развиете гайката под мивката, така че смесителят да може да бъде изваден.

3

Ако не е възможно да се развие, поради влага, ядката е залепена за нишката, след това нанесете седемдесет процента оцет върху нея и оставете за един час. Оцетната киселина ще корозира мащаба, част от ръждата, а ядката ще се разхлаби. Моля, обърнете внимание, че за някои производители на кранове правят резбовани резби. Опитайте се да развиете както по посока на часовниковата стрелка, така и обратно. Просто не прекалявайте, в противен случай ще разкъсате конеца или лицето на гайката.

4

След отстраняване на стария миксер можете да продължите с инсталирането на нов. Почистете повърхността на мивката от образуваната плака в областта, където е стояла старата чешма. Когато монтирате между основата на крана и мивката, поставете уплътнение, така че влагата да не прониква. Отвън, тоест под мивката, преди да затегнете гайката, също поставете уплътнението, след това поставете шайбата и плътно я завъртете.

5

По принцип има само едно уплътнение в комплекта с миксера. Като материал за създаване на втори, стар велосипеден или машинен фотоапарат е перфектен. Ако това не е възможно, можете да използвате стария колан. Затегнете леко миксера, за да не деформирате уплътненията.

6

В края на закрепването му към мивката завийте тръбата. Каучукът в метална намотка е най-подходящ. Най-често те идват в комплекта. Не завинтвайте тръбите докрай. Гуменото уплътнение, което е разположено в основата на конеца, може да се счупи. Без съмнение ще тече.

7

Кранът за баня е инсталиран по подобен начин. Най-добре е да инсталирате смесители с два клапана. Кутията на крана, която е техният компонент, може да се замени без проблеми с идентична. Това значително ще спести част от парите, тъй като няма да е необходимо да сменяте целия миксер.

8

Въпреки това, експлоатационният живот е по-висок при единични лостови кранове. Основният им недостатък е, че те са напълно извън ремонта. В случай на повреда, механизмът на лоста престава да затваря плътно клапана и водата безмилостно ще се оттича. От своя страна, в кранове с кран-кутия, можете просто да затегнете винта. Това няма да поправи крана, но ще даде време да отидете до магазина за необходимите подробности.