Logo decormyyhome.com

Как да сменим стъклото на вратата

Как да сменим стъклото на вратата
Как да сменим стъклото на вратата

Видео: Как да сменим стъкло за странично огледало на OCTAVIA (1Z5) (ИНСТРУКЦИЯ AUTODOC) 2024, Юли

Видео: Как да сменим стъкло за странично огледало на OCTAVIA (1Z5) (ИНСТРУКЦИЯ AUTODOC) 2024, Юли
Anonim

Елементите на стъклената врата са доста крехки и могат да се счупят или да се напукат. Ако това се случи, счупеното стъкло на вратата трябва да бъде заменено възможно най-скоро с ново. Това може да стане с помощта на специалисти, но повечето собственици предпочитат да свършат работата сами.

Image

Ще ви трябва

  • - ръкавици за защита на ръцете;

  • - отвертка;

  • - чук;

  • - силиконов уплътнител;

  • - ново стъкло.

Инструкция за употреба

1

Поставете ръкавици и леко разхлабете закопчалките за стъкло на вратата, т.е. остъкляване на мъниста. Не ги премахвайте до края. Започнете да разхлабвате остъклените топчета от горната част на вратата.

2

Извадете стъклени фрагменти, като започнете от най-големите. Поставете ги в предварително подготвена хартия и ги увийте. След това извадете закрепващите мъниста. Ако стъклото е поставено в гуменото уплътнение, внимателно го прегледайте. Възглавничката може да се повреди, в този случай трябва да закупите нова.

3

Вземете размерите на чашата - ако формата й е проста, можете да я направите сами, без да се обаждате на господаря. Не забравяйте, че стъклото не трябва да влиза напълно в кутията. Размерите за поръчка на ново стъкло се определят с един и половина до два милиметра по-малко от леглото и така за всяка страна. Ако е възможно, когато поръчвате, опитайте се да стоите на триплекс, устойчиво на закалено закалено стъкло.

4

Извадете вратата от пантите и легнете върху голяма широка повърхност. Дълга и широка маса е добра. Няма нужда да рискувате да поставите ново стъкло във врата, окачена на панти. Подгответе стъкленото легло за работа - за да направите това, премахнете старото уплътнение, в което е било стъклото. След това отстранете старата замазка от цялата повърхност на леглото.

5

Съблечете се с шкурка или абразивна мрежа под стъклото. С помощта на пистолет за уплътнител нанесете силикон по целия периметър. Напълнете чашата в гумираното уплътнение и внимателно я поставете на предвиденото място във вратата. Не натискайте чашата - ако тя влезе плътно, по-добре е просто да отрежете уплътнението.

6

Запечатайте друга част от чашата. Поставете фиксиращите стъклопакети върху уплътнителя и ги натиснете по-близо един до друг. Без значение колко силно може да изглежда адхезията на стъклото към уплътнителя, закрепете остъкляващите топчета към крилото на вратата - това се прави с помощта на довършителни декоративни нокти. Изчакайте, докато схване правилно - отнема около час. След това можете да окачите готовата врата на пантите.

Обърнете внимание

Преди да поставите нова чаша, трябва да закупите специален уплътнител за очила и гумирано уплътнение, за да замените старата. Възможно е моделът на вашата врата да изисква стъклени крепежни елементи, вместо да се полагат.

Полезни съвети

Когато отстранявате старо счупено стъкло, закрепващото стъкло понякога може да се счупи по невнимание. По правило е доста трудно да се скрият следи от счупване. Аналози на такива крепежни елементи могат да бъдат намерени в магазините за хардуер. Ако подходящият цвят не може да бъде намерен, можете да използвате козметичен восъчен молив. В магазините, които продават врати, е лесно да ги намерите.