Logo decormyyhome.com

Как да заменим стара тоалетна с нова

Как да заменим стара тоалетна с нова
Как да заменим стара тоалетна с нова

Съдържание:

Видео: Стара/Нова баня | Мисия Моят Дом 2024, Юли

Видео: Стара/Нова баня | Мисия Моят Дом 2024, Юли
Anonim

Подмяната на тоалетната може да се извърши самостоятелно с минимално оборудване, без да се прибягва до услугите на високоплатени специалисти. Това е напълно стандартна процедура, причината за която не е непременно ремонтът на банята или апартамента напълно.

Image

За да замените тоалетната, ще ви трябва перфоратор, чук, 10 гаечен ключ, силиконов уплътнител и инструменти за маркиране. Също така трябва да имате под ръка ново гофриране и комплект крепежни елементи. Да извършват работата наистина в рамките на един до два часа самостоятелно.

Демонтаж на водопровод

Преди да демонтирате тоалетната, ще трябва да изключите подаването на вода в резервоара за източване и да извадите свързващия маркуч. В повечето случаи тоалетната е прикрепена към пода с два метални винта, скрити под бели декоративни пластмасови тапи. След като развиете винтовете, проверете подвижността на тоалетната. Ако може да се измести свободно с няколко сантиметра, трябва да го издърпате към себе си, прекъсвайки връзката на канализационния изход към канализационната тръба. Ако гофрирана тръба е била използвана като връзка на това място, ще е необходимо да се осигури свободен достъп до мястото на влизането му в гнездото на канализацията и да се изключи дренажният канал на ръка. При подмяна на тоалетната, старото гофриране също трябва да бъде заменено с ново.

Понякога тоалетната е облицована с плочки и частично вградена в пода. В такива случаи е необходимо водата да се изплакне няколко пъти, след което напълно да се изцеди сифонът на тоалетната, като се използва парцал или подрязано дъно на 0, 5 литра пластмасова бутилка. След това тоалетната чиния се разбива, след което се събират фрагменти и мястото за монтаж се почиства, като се отстраняват остатъците от фаянс, стърчащи над пода с чук и длето. Подобна работа е тясно свързана с разпространението на фрагмент от керамика, така че трябва да използвате предпазни очила.

Подготовка на сайта

След демонтирането на тоалетната е необходимо да измиете и дезинфекцирате стаята. Те изпробват нова тоалетна чиния на мястото за монтаж, заедно с отводнителен резервоар, контролирайки разстоянието от стените и монтирайки водопровод в най-удобното положение. Дупките, останали от крепежите на старата тоалетна чиния, най-вероятно ще трябва да бъдат запечатани с алабастър и оставени да изсъхнат. Ако тоалетната беше заградена, депресията трябва да бъде запълнена с пясъчно-циментова замазка.

Когато тоалетната чиния е поставена в необходимото положение, тя трябва да бъде оградена с маркер на пода и избутана встрани. От крака на тоалетната чиния се отстранява картонен шаблон, където са посочени места за пробиване на крепежни елементи. Шаблонът трябва да бъде прикрепен към пода и маркирането е преместено.