Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от дъвка

Как да премахнете петна от дъвка
Как да премахнете петна от дъвка

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли
Anonim

Появата на петно ​​по дрехите винаги причинява мъка. Особено досадно е да намерите дъвка, прилепнала към пола или панталон. Можете да го премахнете от дрехи у дома.

Image

Ще ви трябва

Хартиени салфетки, разтворител: бензин или ацетон, тъп метален нож или метална пила за нокти, източникът на студ е фризерното отделение на хладилника.

Инструкция за употреба

1

Отстранете частиците от дъвката. Ако не можете да го изстържете с пила за нокти или нож, поставете замърсените дрехи в найлонов плик и го поставете във фризерното отделение на вашия хладилник. След няколко часа замръзналата дъвка се разпада и лесно оставя дрехите. Не се отчайвайте, ако намерите лепкава дъвка на диван, фотьойл или килим. Използвайте същия трик: първо изстържете и след това охладете много мръсното място. За да направите това, поставете лед или замразени храни върху петното в торбичките, като периодично променяте топите торбички. Изстържете замразените останки с тъп нож.

2

Продължете да почиствате, ако дъвката е отпаднала, но е оставила отпечатък върху вашия продукт - петно. Уверете се, че тъканта ви позволява да използвате разтворители. От вътрешната страна на продукта има етикети, по които разпознавате състава на тъканта. Изборът на почистващ препарат ще зависи от това. Така например дрехите от ацетатна коприна в контакт с ацетон се разтварят с петното. А платните дрехи с високо съдържание на синтетични влакна не могат да се почистват с бензин. Следователно, за да тествате, нанесете разтворителя върху парче плат или върху ръба на вътрешния шев.

3

Едва след като се уверите, че почистващото средство не причинява никаква вреда на тъканта, можете да го използвате. В зависимост от размера на петното, използвайте памучен тампон или памучен тампон при почистване, като ги навлажнявате в течност. Не забравяйте да измиете напълно дрехите след почистване. Техники за премахване на петна от дрехите могат да се използват за отстраняване на петна от мека мебел и килими. Тест разтворител за незабележими области на мебели и килими преди употреба.

Обърнете внимание

Не забравяйте да съберете трохите от замразена дъвка - те могат да се залепят на друго място.

Полезни съвети

За да избегнете петна, навлажнете тъканта около петното с вода, а от другата страна на продукта поставете салфетки от хартия или плат.