Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петното от боровинки от дрехите

Как да премахнете петното от боровинки от дрехите
Как да премахнете петното от боровинки от дрехите

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Юли

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Юли
Anonim

Петната от горски плодове са много разяждащи, всяка домакиня се е сблъсквала с тях и знае колко усилия ще отнеме, за да премахне тази мръсотия от тъканта. И поради особено устойчиви следи дрехите влизат в категорията на дома или бързо мигрират на сметище. За да се избегнат подобни драстични мерки, е необходимо да научите някои трикове.

Image

Инструкция за употреба

1

Ако петното от боровинка е зададено наскоро, врялата вода ще помогне да се отървете от него. Издърпайте кърпата върху голям контейнер (тиган, кофа, леген) и внимателно изсипете гореща вода отгоре, докато мръсотията не излезе. Но внимавайте с цветния материал, след такава шокова процедура може да избледнее.

2

Прясно петно ​​от горски плодове може да се обработи предварително с амоняк и след това измийте вещта с добра пудра.

3

Накиснете замърсените дрехи в кефир или кисело мляко, изчакайте да изчезнат петна от боровинки и след това изперете дрехите си и изплакнете обилно.

4

Направете почистващ разтвор от лимонов сок и оцет, смесете тези съставки в съотношение 1: 1. В получената смес навлажнете парче марля или памучен тампон и след това го разтрийте с петна от ягода. След това просто измийте обработените елементи.

5

Както в предишния параграф, можете да направите почистващ разтвор от боракс и обикновена вода, като ги смесите едно към едно.

6

Редовното отстраняване на петна също ще ви помогне да се справите с петното, нанесете го върху оцветената зона и изчакайте малко, след това изперете дрехите си в нормалния режим.

7

Ако петното от боровинки не се отстрани и е жалко да изхвърлите нещата, тогава на оцветеното място можете да направите апликация или бродерия. Този метод не само ще се отърве от отпечатъка от горски плодове, но и ще направи облеклото по-стилно и оригинално.

Полезни съвети

Сложи веднага петна от плодове, тогава сокът им няма да може да се яде в тъканта и нещата няма да се объркат.