Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от труп

Как да премахнете петна от труп
Как да премахнете петна от труп

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли
Anonim

Бързо и точно премахване на петна от маскара и мастило може да бъде само химическо чистене. Но тези институции често не се справят с трудни случаи. И все пак, преди да се обърнете към професионалисти, можете да опитате да премахнете петна от трупове у дома.

Image

Ще ви трябва

  • - амоняк;

  • - водороден пероксид;

  • - терпентин;

  • - горчица на прах;

  • - глицерин;

  • - сол;

  • - керосин;

  • - мляко;

  • - домакински химикали.

Инструкция за употреба

1

За да премахнете петна от чиновнически талисман от бели тъкани, използвайте смес от амоняк и водороден пероксид в съотношение 1 чаена лъжичка на чаша топла вода. Накиснете памучна вата в разтвора и я прикрепете към петното. Измийте тъканта с топла вода след минута.

2

Петната от мастило от мастило върху цветни тъкани пълнят или потапят в смес от терпентин и амоняк, разредени в съотношение 1: 1. Измийте продукта напълно след замърсяване.

3

Мастиленото мастило се отстранява от коприната чрез горчица на прах, разредена до пастообразно състояние. Вярно е, че тази горчична каша ще трябва да бъде оставена на коприна за един ден, след което я остържете и изплакнете продукта в студена вода.

4

Кожата лесно се почиства от всякакви нехимични петна с топъл глицерин или с добавка на метилиран спирт. Ако мястото е леко обезцветено, то ще трябва да бъде оцветено. По-нежен, но по-малко надежден начин: покрийте трупното петно ​​с плътен слой навлажнена сол, леко го разточете върху кожата и оставете за един ден. Изтръскайте солта от продукта и я избършете с влажна гъба, потопена в терпентин, това ще придаде блясък на кожата.

5

Навлажнете изсушен петен труп върху вълнена кърпа с керосин, измийте продукта след 10 минути и обесете предмета на открито.

6

Навлажнете свежи петна от маскара върху всякакъв вид тъкан с топло мляко, изплакнете продукта в топла вода след 15 минути. Повторете процедурата, докато маскарата изчезне.

7

Универсалните химически средства „Препарат за отстраняване на мастило“ и „Препарат за отстраняване на петна“ са в състояние да премахнат следи от трупове от всякакъв цвят и от всякакви тъкани. Течността Nemunas ще премахне останките от труп от памучни, копринени, вълнени и синтетични предмети. Домакинските химикали, като Vanish, Loc, Dreft за премахване на петна, също вършат добра работа на чиновническото замърсяване.

Обърнете внимание

Скоростта и качеството на отстраняването на петна до голяма степен зависи от следното обстоятелство: колкото по-стара е мястото, толкова по-трудно е да се премахне.

Тествайте какъвто и да е препарат преди употреба върху малък сегмент от вътрешната част на вещта. Така че се уверете, че петното на тъканта.