Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от тен от желязото

Как да премахнете петна от тен от желязото
Как да премахнете петна от тен от желязото

Видео: Домашна маска за изравняване на тена, тъмни кръгове под очите, акне, зачервяване по кожата! 2024, Юли

Видео: Домашна маска за изравняване на тена, тъмни кръгове под очите, акне, зачервяване по кожата! 2024, Юли
Anonim

При небрежно гладене или много горещо ютия може да се образуват тен на желязо по нещата. Дори опитните домакини имат такива инциденти, но не се притеснявайте и изхвърлете разваленото нещо. Всъщност можете да коригирате ситуацията, като използвате народни методи, като по този начин премахнете следите от тен от дрехите. Но тези съвети са ефективни само ако материалът не е изгорял, а е останал непокътнат.

Image

Ще ви трябва

  • - лимонов сок;

  • - лук;

  • - течен перилен препарат;

  • - сода за хляб;

  • - боракс;

  • - водороден пероксид;

  • - амоняк.

Инструкция за употреба

1

Разбира се, ако върху материала остане кафяво петно ​​или дупка, тогава това няма да помогне. За да премахнете случайни петна от тен от повърхността на дрехите, трябва незабавно да навлажнете влошеното място с пресен лимонов сок. Отгоре нанесете пудра захар и оставете да изсъхне напълно. Остава само да измиете нещата в хладна вода, петното трябва да изчезне.

2

Вземете пресен лук и го нарежете наполовина. Избършете място с неща за дъбене на половин лук. След това избършете това място с разтвор на всеки течен препарат. Тя може да бъде течен сапун или течност за миене на съдове. Изплакнете изделието старателно в чиста, хладна вода. Но има един минус - цветните тъкани след такава обработка могат да загубят или да променят цвета си. Може да се върне, ако петното се навлажни със слаб разтвор на оцет.

3

Ще се изненадате, но следите от тен от желязото могат да бъдат премахнати дори върху копринена тъкан. За да направите това, трябва да сготвите един вид каша за тяхната сода за хляб и пречистена вода. Поставете приготвената смес на изгорено място, внимателно разтрийте и оставете да изсъхне напълно. Почистете останалата сода с мека четка.

4

Върху лен и памук, тен може да се отстрани с разтвор на боракс. Разтворете една чаена лъжичка боракс в чаша вода, разбъркайте и обработете с този разтвор тенът на тен върху дрехите. Остава само да измиете нещата в топъл сапунен разтвор.

5

За да премахнете петна от тен от желязо от монофонично нещо, е необходимо да го навлажнете с водороден прекис, в който трябва да добавите няколко капки амоняк. След това окачете продукта на слънчева светлина - балкон или лоджия.

6

Ако този проблем засяга вълнената тъкан, тогава първото нещо, което трябва да направите, е да премахнете петното, като премахнете горните изгорели частици. Поставете елемента върху равна повърхност и внимателно разтрийте петното с влажна кърпа. Ако парцалът пожълтее и петното стане по-светло, продължете експеримента. По този начин често могат да се видят малки белези на тен. Не е необходимо да търкате силно, за да не повредите влакната на тъканта.