Logo decormyyhome.com

Как да отглеждаме захарна тръстика

Как да отглеждаме захарна тръстика
Как да отглеждаме захарна тръстика

Съдържание:

Видео: Захарна Тръстика - Как се Сее? Органично Био Земеделие в Парника на Жельомир и Цеци. Еко Ферма 2024, Юли

Видео: Захарна Тръстика - Как се Сее? Органично Био Земеделие в Парника на Жельомир и Цеци. Еко Ферма 2024, Юли
Anonim

Захарната тръстика е източник на захар. За да го отглеждате сами, не се изискват специални условия. Достатъчно е да знаете как да сеете семената на едно растение и какви торове са най-благоприятни за него.

Image

Захарната тръстика е донякъде подобна на бамбука. И въпреки необичайния си външен вид, това растение е доста просто и непретенциозно. Захарната тръстика обикновено расте на групи стъбла, всяко с диаметър най-малко 1, 25 м и височина до 7 м. Всяко стъбло има тенденция да расте нагоре, а захарта се получава от сока, който съдържа.

Това растение е често срещано в Централна и Южна Америка, Австралия, Индия и Карибите, както и на островите на Тихия океан. От сок от захарна тръстика може да се получи не само захар, но и поради силната й ферментация може да се получи истински ром.

Саморастяща захарна тръстика

Ако захарната тръстика се отглежда в най-благоприятните условия за нея, тогава тя расте доста бързо. В централната черноземна и южната зона тръстиката се препоръчва да се засажда в определен период, например от 2 до 10 май. В този случай трябва предварително да подготвите сайта за засаждане, трябва да започнете през есента.

По време на подготовката на обекта почвата трябва да се наторява с висококачествен компост. Изчислението трябва да бъде следното: една кофа на 1 кв.м. За равномерното засаждане на тръстиката семената й трябва да се засяват на дълбочина не повече от 1 см, веднага след това се препоръчва да ги поливате.

Ако искате да получите най-дебелите и най-високи стъбла на растението, тогава е препоръчително периодично да подрязвате всички допълнителни процеси и да ги засаждате на разстояние най-малко 30 см между растенията, оставяйки пропаст от 60 см между редовете.

Ако за вас е важно, че съдържанието на сок в тръстиката е било достатъчно за производството на захар, тогава трябва да засадите растение по образец 30х60 см, а ако е и за храна за животни - 60х70 см. Животновъдство като кози, овце и изяжда добре зелени листа на бастуна крава.

Ако сте направили всичко правилно и според определен модел, тогава издънките ще се появят след 10 дни. За да сте 100% сигурни, можете да изсипете 2-3 зърна захарна тръстика във всяко кладенче. Това ще увеличи гаранцията, че растението ще се повиши добре.