Logo decormyyhome.com

Как изглежда ларвата на молци?

Как изглежда ларвата на молци?
Как изглежда ларвата на молци?

Съдържание:

Видео: Чтобы воспользоваться угловой шлифовальной машиной, необходимо посмотреть это видео. 2024, Юли

Видео: Чтобы воспользоваться угловой шлифовальной машиной, необходимо посмотреть это видео. 2024, Юли
Anonim

Има голям брой видове молци. Но при почти всички видове ларвите изглеждат еднакво. Това са малки гъсеници с форма на червей. На корема си имат шест до осем къси крака. Самите гъсеници обикновено са светли на цвят. А главата им, оборудвана с мощни челюсти, е тъмна.

Image

Жизнен цикъл

Ларвите на молците са сериозни вредители. Именно ларвите развалят дрехите, кожите и текстила. Пеперудите не са способни да развалят нещата. Те изобщо не ядат Устният апарат на пеперуди е атрофиран. Тяхната задача е да възпроизведат собствения си вид.

Пеперудите предпочитат мръсни тъкани да снасят яйца. Те са особено привлечени от дрехи със следи от човешка пот, както и килими, по които е разлята течност.

Тук за насекомите има изобилие не само от храна, но и от влага. Гъсениците не пият вода. Следователно храната им трябва да съдържа влага.

Женските снасят 30 до 200 яйца. Скоро, буквално след пет до десет дни, от яйцата се излюпват малки, почти микроскопични гъсеници. Ларвите веднага започват да се хранят интензивно.

Обхватът на храните, изядени от ларви на молец е много широк. Те ядат памук, лен, коприна, вълнени тъкани и кожи. Те също могат да ядат трици, брашно, грис и други продукти. Способен за смилане на пера и коса.

След няколко етапа на растеж, ларвата се пука. Веднага след напускането на пашкула възрастните пеперуди започват да търсят партньори за потомство. Малко след чифтосването мъжките умират. Женските умират след снасяне на яйца.

При благоприятни условия, температура около 24 градуса и влажност на въздуха 70-75 процента, жизненият цикъл на молец може да приключи след месец. При ниски температури и влажност може да продължи няколко години.