Logo decormyyhome.com

Как да изберем овлажнител

Как да изберем овлажнител
Как да изберем овлажнител

Видео: (Видео 1) Как да използваме арома дифузер? 2024, Юли

Видео: (Видео 1) Как да използваме арома дифузер? 2024, Юли
Anonim

Много хора знаят колко е хубаво да излизате навън след дъжд и да дишате чист, чист въздух без прах и въглероден оксид. Често, особено през отоплителния сезон, в апартаментите въздухът е сух и прашен. Такъв въздух се отразява негативно върху благосъстоянието на човек и неговото здраве. Сухият въздух също се отразява негативно на цветята, паркета, дървените мебели и музикалните инструменти.

Image

Овлажнителите са малки уреди, които насищат въздуха с влага. Някои хора не разбират защо са необходими. Но ако често ви измъчват главоболие, винаги е сухо в устата, а сутрин носът ви изобщо не диша и е склонен да спи по цял ден, след това измервайте нивото на влажност на къщата със специално устройство. Оптималната влажност в помещението, в което живеят хората, трябва да бъде най-малко 40%. Ако влажността в помещението е под това ниво, тогава трябва да помислите за закупуване на овлажнител.

Най-често в малките стаи се използват три вида овлажнители. Това са пара, традиционни и ултразвукови.

Паровите овлажнители отделят гореща пара. Водата кипи в тях и оставя под формата на пара. Следователно този вид овлажнител е подходящ и за инхалации и ароматерапия. Но парните овлажнители са доста шумни, те консумират много повече електроенергия от другите видове овлажнители (300-600 W). Те нямат вграден хигростат и децата могат да се изгорят в гореща пара. Паровите овлажнители често се използват в оранжерии и оранжерии, защото в тях нивото на влажност може да бъде настроено над 60%.

Традиционните овлажнители работят, като карат сух въздух през изпарителя. В същото време студената пара напуска устройството, което не само овлажнява стаята, но и почиства въздуха от прах и мръсотия. Този тип овлажнител не насища въздуха с влага, тъй като нивото на влажност не може да бъде повишено над 60%. Това се нарича естествена хидратация.

Ето защо този тип овлажнител се препоръчва да се поставя в спалнята, коридора и детската стая. Традиционните овлажнители са икономични, с ниска мощност. Те са почти безшумни, но през нощта нивото на шума все още може да попречи на съня.

Най-популярният овлажнител е ултразвуков. Водата в такива овлажнители се превръща в пара чрез ултразвукови вибрации. Нивото на влажност в помещението може да се регулира с помощта на вградения хигрометър. Този тип овлажнител е икономичен по отношение на консумацията на енергия, работи тихо и е най-удобен за хората по отношение на шума.

Ултразвуков овлажнител може да бъде инсталиран не само в дневни, но и в градини и оранжерии, в стаи със стари и скъпи мебели. Но този овлажнител се нуждае от внимателна грижа. Ако водата се използва от чешмата, често ще трябва да сменяте касетите, които почистват водата от соли и вредни примеси.

Искам също да добавя, че ултразвукът, който се използва в устройството, не е опасен за хората и животните. Самият овлажнител не излъчва нищо, а само разделя вода, използвайки ултразвукови вибрации.

Изберете подходящ овлажнител за себе си и дишайте напълно с чист и чист въздух, без да излизате от апартамента си.