Logo decormyyhome.com

Как да изберем многофункционално устройство за домашна употреба

Как да изберем многофункционално устройство за домашна употреба
Как да изберем многофункционално устройство за домашна употреба

Съдържание:

Видео: Моят опит с фотоепилацията - Philips Lumea Prestige | Dessytalks 2024, Юли

Видео: Моят опит с фотоепилацията - Philips Lumea Prestige | Dessytalks 2024, Юли
Anonim

Учениците, студентите и офис работниците, дори у дома, не могат без многофункционално устройство (MFP). MFP включва принтер и скенер, в допълнение, с помощта на това устройство можете да правите фотокопия.

Image

Видове MFP

Многофункционалното устройство за дома трябва да е компактно и да има само необходимите функции, тъй като най-често MFP у дома се използва за сканиране, отпечатване на снимки, черно-бели и цветни документи.

Когато избирате MFP, най-важното е да определите вида му. Има многофункционални мастиленоструйни и лазерни устройства.

Лазерните MFP имат по-високо качество на печат, поради което в момента офисите използват предимно този тип устройства. Що се отнася до използването на MFP у дома, лазерните модели са добри за големи обеми черно-бели документи, тъй като цветният лазерен принтер е скъп. Лазерните MFP изискват по-рядко зареждане от мастиленоструйните принтери, така че е по-изгодно. Пълненето на лазерна мултифункционална касета с устройство е по-лесно, отколкото пълненето на мастиленоструйна струя.

Що се отнася до мастилено-струйните MFP, те със сигурност са по-ниски от лазерните по качество на печат. Но те имат, заедно с черно-белия цветен печат, който е в търсенето например при подготовката на домашните задачи от учениците. Сега е разработена система за зареждане с мастило за мастилено-струйни MFP, така че не е необходимо всеки път да купувате нова касета, както беше преди.

Многофункционалните устройства с мастиленост поемат функцията за отпечатване на снимки, разбира се, цената на такива устройства ще бъде малко по-висока. Ако обаче отпечатвате снимки в големи обеми, е по-добре да изберете MFP с мастилено-струйни устройства с тази функция, което по-късно ще спести при отиване във фотостудиото.