Logo decormyyhome.com

Как да изберем най-добрия електрически чайник

Как да изберем най-добрия електрически чайник
Как да изберем най-добрия електрически чайник

Видео: Ревю на Електрически скутер "Xiaomi MiJia (M365) |PLESIO| BRI4KA.COM 2024, Юли

Видео: Ревю на Електрически скутер "Xiaomi MiJia (M365) |PLESIO| BRI4KA.COM 2024, Юли
Anonim

Купуването на електрическа кана не е проблем, тъй като на пазара за домашни уреди има голям брой различни модели. Но преди да купите първия модел, който попадна в ръцете ви и да дадете пари за него, трябва да помислите внимателно за наличието на необходимите технически характеристики в него. Кани също се различават значително по качество, например евтините модели при нагряване, придават му миризма на пластмаса.

Image

Има няколко основни параметъра, като се вземе предвид, че е необходимо да се избере подходяща електрическа кана. На първо място, трябва да разгледате елемента за отопление, обема на съдържащата се течност, наличието на воден филтър, мощността на устройството и марката на производителя. Естествено, материалът има голямо значение за чайника, както и неговия дизайн и сянка.

Елемент за отопление се нарича десет по друг начин и може да бъде от два вида: затворен или отворен. Отворената има формата на спирала и е прикрепена към вътрешната стена на чайника, докато затворената е вградена в долната част на устройството. Отворената кана по време на работа прави по-малко шум и загрява водата по-бързо, но има проблеми в процеса на почистване на отворения тенек от мащаба, който се образува върху него, така че чайниците с отворени нагреватели са по-евтини, отколкото със затворените.

Важна роля играе обемът на резервоара на електрическата кана. Можете да намерите модели с обем от 1 до 2 литра. Тази характеристика зависи от броя на хората, за които е предназначена закупуването на чайник. За петима души е най-подходящ чайник с обем на резервоара от два литра, но той също има много по-голяма консумация на енергия - от 2000 до 3000 вата. Следователно в къщи с малък запас от мрежова мощност няма да е възможно да се използва това устройство, тъй като ще се включи автоматична машина, която помага да се изключи електричеството в къщата.

При закупуване на електрическа кана е важно да се обърне внимание на наличието на филтри. На носа понякога има специална мрежа, която допринася за задържането на частици от мащаба. Когато филтърът е отстранен, е много лесно да се изплакне и замени. Някои устройства се допълват от въглероден филтър, но такава функция е напълно безполезна с отделни устройства за филтриране на вода.

Често електрическите чайници се различават по формата на долната част, която производителите наричат ​​подметката. Понякога подметката е направена под формата на овал или правоъгълник с контакти по краищата, понякога контактите са в центъра, което е много по-удобно от гледна точка на факта, че устройството може лесно да се върти около оста си, както и да се вземе с всяка ръка.

Повечето потребители отдават голямо значение на дизайна на чайника. Устройството може да има заоблени форми и да бъде направено от прозрачно стъкло, произвеждат се и метални модели, допълнени с пластмасови вложки в ярки цветове. Кани изглеждат красиви, оборудвани с подсветка, която се включва, когато течността заври. Дизайнът на електрическата кана зависи само от личните предпочитания на купувача.

За да предотвратите водата от чайника с миризма на пластмаса, трябва да изберете моделите, произведени от компании, утвърдили се на пазара на домакински уреди. Има само малък шанс да закупите дефектно устройство от известни марки, особено при пазаруване в специализирани магазини или молове. Цените на висококачествените електрически чайници могат да варират в диапазона от една до четири хиляди рубли, в зависимост от наличните характеристики. Не трябва да купувате електрически стоки от ръка, за да избегнете подправки с ниско качество.