Logo decormyyhome.com

Как да изберем комплект ястия за ежедневна употреба

Как да изберем комплект ястия за ежедневна употреба
Как да изберем комплект ястия за ежедневна употреба

Съдържание:

Видео: Гел лак в домашни условия. Как? | My Beauty Madness 2024, Юли

Видео: Гел лак в домашни условия. Как? | My Beauty Madness 2024, Юли
Anonim

Комплект прибори за ежедневна употреба трябва да включва чинии, чаши, чинийки, както и някои допълнителни елементи: купи за салата, сосове и т.н. Необходимо е да подходите към избора на наистина достоен комплект максимално отговорно, тъй като трябва да го използвате почти всеки ден.

Image

Избор на материал

За да изберете комплект ястия, който впоследствие няма да разочарова, първо решете какъв материал искате: порцелан или стъкло. Асортиментът и ценовият диапазон зависят от това. Порцеланът е много по-скъп, така че не се препоръчва да го купувате за ежедневна употреба, прекалено жалко е да чупи и да надраска ценни чинии. Ето защо, дори и да сте много любители на порцелана, е по-добре да го закупите за приемане на гости или специални поводи. Въпреки факта, че стъклото се счита повече за консуматив, също се случва да е различно. Ако се съсредоточите само върху цената, тогава е по-добре да вземете обикновено или прозрачно стъкло - по-евтино е. Ако качеството е основният параметър за вас, тогава се уверете, че чашата е здрава, не твърде тънка, не крехка и надраскана възможно най-малко. Проверете съдовете за пукнатини и драскотини при покупка.

плаки

Чинии - това е може би най-важният предмет на ежедневните прибори. Ето защо обикновено плочите се подхождат с особени пристрастия и скрупульозност. Комплектът задължително трябва да включва големи плоски чинии за втори ястия и гарнитури, чинии с по-малък диаметър за закуски и десерти, както и дълбоки чинии за първи ястия.

Що се отнася до външните параметри на чиниите, малките цилиндрични чаши са най-подходящи за първите ястия. Те са просторни и най-добре защитени от случайно разливане на супи по краищата. Плоските чинии за втори курс трябва да са с голям диаметър, така че месо (риба), гарнитура и салата да се поберат върху тях. Десертните чинии можете да вземете по ваш вкус и не е задължително да са същите като обядните.

халби

Обикновено чашите не са включени в кухненските прибори, така че трябва да ги купувате отделно. Ако искате всички ястия, включително чаши, в същия стил, ще трябва да опитате, търсейки подходящи продукти. Ако за вас няма значение, че са със същия цвят като чиниите, тогава ги изберете по ваш вкус. В идеалния случай, ако халбите вървят добре с десертни чинии.