Logo decormyyhome.com

Как да изберем тиган с двойно дъно

Как да изберем тиган с двойно дъно
Как да изберем тиган с двойно дъно

Видео: Infinitunes Review - Brutally Honest Review 2024, Юли

Видео: Infinitunes Review - Brutally Honest Review 2024, Юли
Anonim

Тигани с двойно дъно влязоха в продажба в края на 20 век. Оттогава те придобиха голяма популярност сред домакините. Те бяха обичани заради външния си вид, лекотата на използване, надеждността и издръжливостта.

Image

Инструкция за употреба

1

Най-добрият избор е да направите тиган в специализиран магазин или отдел. На такива места те могат да предложат да разгледат примерни ястия в контекста, да предложат сертификати за качество, гаранция за 2 години, друга полезна информация. Знаеш ли, че качествените ястия не могат да бъдат евтини, но такъв тиган ще продължи повече от 6 години.

2

Преди да купите, обърнете внимание на външния вид на кухненските прибори: отвътре и отвън. Тиганът не трябва да се надрасква или вдлъбна. Висококачествената обработка на метали е ключът към перфектната чистота на съдовете, в тази връзка инспектирайте полираната повърхност от всички страни. Изборът на матов или гланциран тиган не е въпрос на принцип. Разликата в обработката на метали се отразява като цяло само на външен вид. С изключение на един, в процеса на дълга употреба малките драскотини ще бъдат по-малко видими на матовата повърхност на метала.

3

След това проучете маркировката, най-често тя е на дъното на тигана. В някои случаи тази информация за продукта се отпечатва в паспорта. Най-добрата стомана е маркирана 18/10, което означава, че съдовете са изработени от медицинска стомана за храна. Тези две числа носят следната информация за потребителя, първата е процентът на хром в сплавта, втората е процентът на никел. Този материал е най-добрият за кухненските прибори, не е изложен на алкали и киселини дори по време на нагряване.

4

Дебелото дъно в саксиите с капсули не е измислено напразно. Така инженерите решиха проблема с топлопроводимостта на кухненските прибори от неръждаема стомана. След като сте избрали тиган с двойно дъно, който ви харесва на външен вид и обем, обърнете внимание на теглото му. По-тежък тиган дава надежда, че дъното му, подобно на "сандвич", е направено в съответствие с GOST. Храната в такъв контейнер ще се нагрява равномерно, няма да изгори и ще остане гореща дълго време. Тиган с дебелина на стената от 0, 5 до 0, 8 мм се счита за най-добрият вариант за домашна употреба. Двойното дъно трябва да бъде най-малко 4-5 мм. Често се състои от два слоя от неръждаема стомана, които са разположени отвън. Вътрешният диск е изработен от алуминий или мед.

5

Тиганите с двойно дъно могат да се различават в метода на производство. Има щамповани и отливани. Първият вариант е доста приемлив, но кастингите продължават по-дълго.

6

Обърнете внимание на дръжките, те могат да бъдат фиксирани с болтове или заварени. Първият вариант е издръжлив на пръв поглед. Но не забравяйте, мястото за монтиране на дръжките е изложено на натрупване на мръсотия. Заваряването, ако се извършва правилно, прави възможно да не се нагрява металните дръжки поради малката контактна площ. Не всеки съд с метални дръжки може да се използва във фурната. Този нюанс трябва да се изясни с продавача или да се проучат инструкциите, приложени към продукта.

7

Капакът на избрания тиган трябва да лежи плътно. Дъното не трябва да има неравности, бодли.

8

След като сте проучили всички данни, не е трудно да си вземете добър съд, който да не разваля здравето ви, храната. Ще стане удобно за използване в продължение на много години.