Logo decormyyhome.com

Как да изберем качествено пухено яке за зимата

Как да изберем качествено пухено яке за зимата
Как да изберем качествено пухено яке за зимата

Видео: Трикове за борба със студа ? Как да изберем дрехи за с... 2024, Юли

Видео: Трикове за борба със студа ? Как да изберем дрехи за с... 2024, Юли
Anonim

Зимата идва, така че е време да се погрижите за закупуването на качествено и топло яке. За да направите правилния избор, трябва да запомните основните признаци на добър продукт.

Image

И така, доброто яке трябва да:

1. Да не сте от истински пух. За да проверите това, потърсете думите "надолу" и "перо" (надолу и перо) на маркера. Колкото повече пух и по-малко перо, толкова по-топло ще бъде през зимата в това яке. Също така всеки уважаващ себе си производител прикрепя към продукта малка чанта с пълнител, която е била използвана при шиене. Ако тази проба не е, тогава си струва да помислите за качеството на пухеното яке.

2. Бъдете правилно зашити. За да може пухът да лежи равномерно и да не се плъзга на бучки, той е пришит на пишеща машина. По-добре е, ако секциите на пухеното яке са не повече от 25x25 см. Освен това трябва да проучите всеки отдел с надолу, за да идентифицирате бучки и други несъвършенства. Недопустимо е, ако химикалката се усети, ще се убоде и ще причини дискомфорт при носене.

3. Поддържайте форма. Добрият пух след компресия се възстановява мигновено и приема предишната си форма. Също така върху етикета на добър пуховик потърсете буквите FP (съотношение на компресия). Тя трябва да е повече от 500-550.

4. Да има висококачествена арматура. Не забравяйте да проверите ципа (бутони, велкро, ако има такива). Добре е, ако към пухеното яке е прикрепен резервен комплект аксесоари.

5. Имайте маншети. Маншетите пречат на студа да попадне в ръкавите, поради което е много по-топло в пухено яке с маншети.