Logo decormyyhome.com

Как да изберем и купим използвана пералня

Как да изберем и купим използвана пералня
Как да изберем и купим използвана пералня

Съдържание:

Видео: Полезни съвети как да си изберем перална машина 2024, Юли

Видео: Полезни съвети как да си изберем перална машина 2024, Юли
Anonim

Пералнята е един от необходимите атрибути за комфортен живот. Необходимостта от придобиване на такъв асистент е неоспорима, но прекалено високите цени на новите домакински уреди често се превръщат в пречка. Можете да си купите използвана пералня.

Image

Стереотипът, че купуването на неща с ръцете ви няма да донесе нищо, освен безсмислени разходи, отдавна е остарял. Хората продават домакински уреди не само заради износването си, но и във връзка с преместване или промяна на дизайна на стаята. Поради това можете да закупите висококачествена използвана пералня успешно и евтино.

Акценти

При избора на пералня трябва да бъде "палпиране на оборудването." Именно външните данни на машината играят съществена роля при нейното закупуване.

Основни критерии:

- наличие на гаранционна карта;

- целостта на барабана;

- работеща брава;

- маркучи за източване и вода.

Ако покупката е направена не от дилъра, а от ръцете, това изобщо не означава, че оборудването трябва да е дефектно или да има недостатъци. Първоначално помолете продавача за гаранционна карта. Обикновено гаранцията на продукта е 2 години, но за някои фирми (Bosch и Siemens) гаранцията може да бъде удължена с още 2 години.

Следващата точка, която не бива да се пренебрегва, е целостта на барабана на пералната машина. Дори и при най-малката повреда на барабана, купувачът излага себе си на риск. Няма смисъл да купувате очевидно повредена техника.

Най-добре е да закупите пералня с метална ключалка на люка. Пластмасовата ключалка е краткотрайна. Внимателно го инспектирайте за спойка, ако се намери такъв шев, тогава е по-добре да откажете да купувате този конкретен екземпляр.

Важна роля играят маркучите. Някои по-стари модели Electrolux са оборудвани с маркуч за подаване на вода, който не се променя. Въпреки че в повечето случаи тези маркучи могат да бъдат заменени (средната цена е 600 рубли).

Що се отнася до случая на пералнята: приемливи са незначителни съсиреци, но сериозните дефекти в долната част на калъфа или наличието на вдлъбнатини на задния капак на пералнята трябва да спрат купувача.

Съотношение цена / качество

Бъдете подготвени за факта, че цената на пералня, която има широка функционалност и уникален дизайн, значително се различава от пералните машини със стандартен набор от функции.

Автомобилите с функция Spin над 800 оборота също ще бъдат по-скъпи, въпреки факта, че се използват.

Пералнята трябва да има функциите, които наистина са необходими. Ако в къщата има малки деца, тогава трябва да изберете онези перални машини, в които има опции:

- кипене;

- лесно гладене.

Ако купувачът се занимава със спорт, тогава трябва да изберете пералня с функциите "Измийте 15 минути" и "Спортни обувки".