Logo decormyyhome.com

Как да изберем енергоспестяващо оборудване

Как да изберем енергоспестяващо оборудване
Как да изберем енергоспестяващо оборудване

Съдържание:

Видео: Избор на мухарско оборудване - Първа част. Класове на пръта, макарата и шнура 2024, Юли

Видео: Избор на мухарско оборудване - Първа част. Класове на пръта, макарата и шнура 2024, Юли
Anonim

Необходимостта от избор на домакински уреди, като се обръща внимание на класа на нейното потребление на енергия, е продиктувана не само от изискванията на закона, но и от житейските реалности. Тарифите за електроенергия непрекъснато растат, а броят на домакинските електрически уреди, които правят живота много по-удобен, също се увеличава. Маркировката, показваща класа на консумацията на енергия, е поставена върху много домакински уреди.

Image

Енергийно ефективни домакински уреди

За подобряване на енергийната ефективност в съвременните домакински уреди се използват най-иновативните решения. Те правят такива устройства малко по-скъпи от обикновените, но в крайна сметка позволяват на потребителя да спести до 35-40% от електроенергията, което ги прави значително по-изгодни при работа.

Така, например, мнозина вече са оценили ефективността на използването на инфрачервени кварцови нагреватели, тяхната ефективност е по-висока поради факта, че те не харчат енергия за отопление на въздуха, а веднага загряват непрозрачни повърхности. В резултат на това се изисква по-малко време за загряване на помещението до желаната температура и по-малко енергия се изразходва за поддържането му.

Конвенционалните климатици и сплит системи работят според термичните индикатори на релето, включва се и се изключва при достигане на определени температурни стойности. Инверторните сплит системи плавно променят режима на работа и мощността, поддържайки температурата постоянна и без да губите енергия при включване. Появиха се зарядни устройства и батерии, работещи не само от електричество, но и от слънчеви панели.