Logo decormyyhome.com

Как да изберем електрическа подложка за отопление

Как да изберем електрическа подложка за отопление
Как да изберем електрическа подложка за отопление

Съдържание:

Видео: Как се монтира електрическо подово отопление под плочки, гранитогрес и теракот 2024, Юли

Видео: Как се монтира електрическо подово отопление под плочки, гранитогрес и теракот 2024, Юли
Anonim

Ако използвате съветите за избора на подложка за отопление, купуването на качествен продукт ще бъде много по-лесно. Има много видове тези отоплителни устройства и някои от тях имат специални изисквания.

Image

Не толкова отдавна нагревателните подложки бяха представени на пазара само под формата на малък килим. Днес се появи ново поколение продукти: нагреватели за крака, ръце, жилетки, колани, шии, местни накладки, за столчета за кола, под формата на одеяла, чаршафи и възглавници, чехли. Всички тези отделни устройства имат едно общо нещо: те са отоплително устройство, свързано към източник на енергия.

Как да изберем подложка за отопление

Чувствителността към температура е индивидуална за всеки човек. Ето защо е желателно нагревателната подложка да бъде снабдена с контролер за мощност на отопление. Това ще ви позволи да изберете оптималния температурен режим. Много продукти имат термичен ограничител, който предпазва устройството от прегряване. Такива нагреватели ще продължат много по-дълго и в случай на неизправност те няма да позволят появата на изгаряне. Ето защо, когато купувате, определено трябва да попитате продавача: дали продуктът е оборудван с тази опция, която повишава неговия клас на безопасност.

Особено внимание трябва да се обърне на тъканта, от която е направен външният капак на устройството. По-добре е, ако е естествено, негорим, приятен на допир и способен на химическо чистене. Подгряващите подложки за руно отговарят на всички тези изисквания. Те са лесни за поддръжка и имат повишена износоустойчивост.

Ако трябва да изберете нагревателна подложка под формата на одеяло, чаршаф или друга тъкан с големи размери, на първо място, трябва да обърнете внимание на зоната за отопление, след това колко компактен е продуктът, когато се сгъва и дали има капак за съхранението му. Той значително ще улесни работата на нагревателната подложка, тъй като ще я предпази от замърсяване и ще запази целостта.

Ако устройството е направено под формата на ботуши за краката, то може да бъде оборудвано с масажна функция, което значително влияе върху цената на нагревателната подложка. Когато избирате индивидуален нагревател, трябва да обърнете внимание дали той може да работи на батерии или само на електрическата мрежа. Батерийните нагреватели са по-удобни за използване в страната. Тези, които често шофират, можете да изберете продукти, захранвани от автомобилна запалка.