Logo decormyyhome.com

Как да изолираме прозорци за зимата

Как да изолираме прозорци за зимата
Как да изолираме прозорци за зимата

Видео: ТОП 5 ЗИМНИ ЛАЙФХАКА ЗА КОЛАТА ВИ | AUTODOC 2024, Юли

Видео: ТОП 5 ЗИМНИ ЛАЙФХАКА ЗА КОЛАТА ВИ | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Желанието да се затопли и да се елиминират теченията в апартамент или къща през зимата е свързано не само с желанието да живеете в комфорт и без настинки, но и със значителни икономии на разходи за отопление. Подготовката за дълъг студен период е по-добре да започнете през лятото, предварително. За това собствениците на дървени прозорци трябва да проверят надеждността на инсталираното стъкло и здравината на шпакловката или подсилените стъклопакети. Пластмасовите прозорци не се нуждаят от допълнителна изолация.

Image

Ще ви трябва

  • - шпакловка или силикон;

  • - гумена шпатула;

  • - уплътнителен шнур за прозоречни листа и траншове;

  • - вода и перилни препарати за измиване на дограма;

  • - продукти за миене на стъкло;

  • - парцали и парцали;

  • - уплътнения за прозорци или пяна;

  • - лепяща лента за залепване на дограма или хартия;

  • - или ленти от плат;

  • - брашно, вода, широка купа или сапун.

Инструкция за употреба

1

Проверете наличието и целостта на замазката върху стъклото или прилягането на стъклопакета. Ако в замазката е открита повреда, възстановете я по целия периметър на стъклото. В случай на слабо прилягане на стъклопакета, преценете дали е възможно да възстановите стегнатостта с лостов спринцовка, пълна с уплътнител. Ясен силикон ще свърши работа.

2

Изберете прозрачен силикон и използвайте спринцовка, за да промиете всички прозорци отвътре и отвън. Изстискайте тънка ивица силикон на мястото, където стъклото и рамката или мънистата за остъкляване прилягат и го притискайте със шпатула.

3

Изолирайте краищата на прозорците и стълбовете на отварящите се рамки с уплътнителен шнур. Измерете периметъра на залепените страни на прозорците и разделете резултата на 2. Уплътнителят се продава двойно, на метри. За големи пукнатини изберете уплътнение с профил във формата на буквите P или D. За малки цепнатини е подходящ профил под формата на буквата Е. Животът на такива уплътнения е до пет години.

4

Разделете уплътнението на една лента. Избършете старателно частите на рамката на прозореца от прах. Измерете необходимите за дължината парчета кабел, отстранете лентата, защитаваща лепилото, и залепете отворите по периметъра. Уверете се, че рамката на прозореца при затваряне натиска уплътнението под прав ъгъл, но не се плъзга върху него.

5

Можете да изолирате останалите прозорци по по-достъпни и по-евтини начини. Например, накладки от пяна. Залепете пяна от лента за прозорци върху почистената повърхност на рамките, като предварително сте отстранили защитната лента. Тези работи могат да се извършват само предварително, при положителна температура на въздуха.

6

Ако закъснявате с изолация на прозорци и улицата е студена, използвайте лента за прозорци, за да залепите прозорците. Можете да залепите върху прозореца, изтрит от прах и кондензат, като предварително изолирате особено големи слотове с памучна вата. Удобно е да залепите с тиксо всички пукнатини между рамките и между рамката и перваза на прозореца.

7

Можете да използвате най-старата и почти безплатна версия на изолацията на прозорците. Пригответе паста. Разредете в широка купа студена вода с брашно до гъстота на рядка заквасена сметана. Подгответе ленти от хартия или чинт. Потопете едната страна плат или хартия в паста. Залепете всички пукнатини в прозорците с тези ивици.

8

Вместо паста, можете да вземете сапун и да го разнесете от едната страна на хартията или тъканта. Залепете всички фуги на прозорците с такива ивици. След изсушаване те ще защитят надеждно прозорците от течения и студ.