Logo decormyyhome.com

Как да изолирате балконна врата

Как да изолирате балконна врата
Как да изолирате балконна врата

Видео: Как быстро утеплить балкон 2024, Юли

Видео: Как быстро утеплить балкон 2024, Юли
Anonim

Балконните врати могат да се разхлабят известно време след употреба. Между вратата и рамката се появява празнина, през която студът прониква от балкона и собствениците на жилища трябва да се грижат за допълнителни мерки за изолация.

Image

Някои собственици предпочитат да не се обаждат на капитана, а да вършат работата сами. За изолация могат да се използват специални уплътняващи ленти или спомагателни материали, като дерматин и пяна от каучук.

Вратата трябва да бъде извадена от пантите, отстранете всички дръжки от нея и легнете върху подходяща равна повърхност. Ако вратата се отвори навън, пригответе три ленти дерматин. При рязане на ленти трябва да се спазва ширина около 15 см. Една от лентите трябва да съответства на дължината на вратата, а другите две на ширината. С помощта на строителни гвоздеи прикрепете лентите към краищата на вратата. Плътната предна страна трябва да бъде обърната надолу.

Ако вратата се отвори навътре, ивиците ще се нуждаят не от три, а от четири. Заковайте краищата на лентите около периметъра на вратата. Сгънете ролки с диаметър около 5 см от гума от пяна, поставете ги под материала и прикрепете другия ръб. Така че е необходимо да се прави с всяка от лентите - получаваме уплътняващи ролки, които ще се превърнат в надеждна бариера пред студен въздух.

Когато всички ролки са фиксирани, можете да поставите дръжките на място. Вратата е поставена назад. Можете да поставите уплътнителни елементи, без да сваляте вратите, но ще бъде малко по-трудно.

За да получите по-добра изолация, понякога те осигуряват допълнителна защита на стъклото във вратата. Това може да се постигне с топлоспасяващ филм - той предава светлина и не позволява да губи топлина. Филмът има две страни - едната от тях с метален блясък и с тази страна трябва да бъде обърната към улицата. Фиксирайте филма с помощта на двустранна лента.