Logo decormyyhome.com

Как да премахнете изтичането на аквариум

Как да премахнете изтичането на аквариум
Как да премахнете изтичането на аквариум

Видео: аквариум Подобряване на - как Да се Размяна Вашият Стар резервоар с нов резервоар 2024, Юли

Видео: аквариум Подобряване на - как Да се Размяна Вашият Стар резервоар с нов резервоар 2024, Юли
Anonim

Възможно е да има няколко причини за изтичането на аквариума: бракът първоначално е бил отхвърлен по време на производството или шевовете на аквариума не са били достатъчно запълнени с уплътнител. Безпристрастните хора могат да заменят аквариума с нов. Но ако не сте готови да хвърлите пари, тогава има няколко начина, които ще ви помогнат да премахнете теча.

Image

Ще ви трябва

  • - силиконов уплътнител за аквариуми,

  • - пила за нокти.

Инструкция за употреба

1

На първо място, е необходимо да почистите шевовете на местата на изтичане, в този случай ще трябва да преместите за известно време цялата риба в друг резервоар и да източите водата от аквариума. Отстранете всички приставки, почвата и растенията, измийте добре аквариума и изсушете старателно.

2

Сега можете да продължите директно, за да отстраните този проблем. Проверете внимателно ставите, те се пълнят със специално вещество - уплътнител, който с течение на времето губи своите уникални адхезивни качества, след което докингът се нарушава, съответно аквариумът започва да пуска вода.

3

Вземете малък остър предмет, това може да бъде метална пила за нокти или малка шпатула и внимателно почистете напоения уплътнител от шева. Бъдете много внимателни, за да не повредите случайно стъклото. Почистете абсолютно всички гумени части от това вещество, така че шевът да остане почти чист. Разбира се, работата не е лесна, но след цялостно почистване трябва само да запечатате вътрешните шевове със силиконов уплътнител, който е проектиран специално за аквариума. Той ще свърши отлична работа.

4

Поставете малко количество уплътнител върху вътрешния шев и се опитайте да го натиснете с мокрия и сапунен пръст възможно най-дълбоко в ставите. Опитайте се да го направите така, че шевът да бъде напълно запълнен с уплътнител, нека изпъкне малко повече, отколкото ще бъде пропуснат. С помощта на пила за нокти изгладете силикона и разпределете излишъка по повърхността. След като всички шевове са затворени, оставете аквариума да изсъхне за два дни. След определеното време, напълнете го с вода и погледнете плодовете на вашите трудове. Ако течът не се появи, значи сте направили всичко както трябва.

Полезни съвети

Преди да нанесете уплътнител, препоръчително е да обезмаслите повърхността с алкохол или ацетон.