Logo decormyyhome.com

Как да премахнем лошия дъх в обувките

Как да премахнем лошия дъх в обувките
Как да премахнем лошия дъх в обувките

Видео: Как да премахнем лошия дъх 2024, Юли

Видео: Как да премахнем лошия дъх 2024, Юли
Anonim

Неприятна миризма в обувките възниква в повечето случаи поради различни бактерии, които се хранят и размножават поради изпотяване на краката, но не бързайте да се разделяте с чифт любимите си обувки, само заради неприятна миризма в тях. Има няколко прости решения, които ще ви помогнат да се отървете от неотложен проблем.

Image

Инструкция за употреба

1

Топлината и влагата са идеална среда за растежа на бактериите, които генерират зловонна миризма, затова винаги сушете и проветрявайте обувките си по-често. Не позволявайте обувките да се намокрят и ако това се случи, опитайте се да го изсушите възможно най-бързо. Ако краката ви се потят много, опитайте се да имате два или повече чифта обувки и ги носете на смени, така че да има достатъчно време за безвъздушни обувки.

2

Използвайте сменяеми стелки. Обърнете внимание на материала на стелката - изберете стелки от материал, който може да абсорбира влагата и да задържа неприятна миризма. Такива стелки трябва да се отстраняват, мият и проветряват редовно.

3

Технологиите не стоят неподвижно, следователно, дълго време се произвеждат специални аерозоли и дезинфектанти, които премахват миризмата в обувките, точно преди употреба, не забравяйте да прочетете инструкциите за употреба и не прекалявайте с количеството.

4

За да се спаси от неприятните миризми в обувките ще помогне сода за хляб и водороден пероксид. Сложете малко сода вътре в обувките за през нощта, а след нощта, вакуумирайте обувките от содата. Обработката с водороден пероксид не е подходяща за всеки тип обувки. По-специално, не се препоръчва мокра черна кожа с пероксид. Можете също да напръскате обувките с амоняк, амонякът ще се изпари с времето и ще премахне неприятната миризма.

5

За да предотвратите появата на миризми, не пренебрегвайте хигиената на краката. Измийте краката си със сапун поне веднъж на ден, след измиване избършете на сухо и използвайте овлажнител, както здравата кожа на краката се бори по-добре с инфекцията.