Logo decormyyhome.com

Как да инсталирате ролетни щори

Как да инсталирате ролетни щори
Как да инсталирате ролетни щори

Видео: 6. Инсталиране на свързан ключ за ролетни щори - Valena Life/Allure with Netatmo 2024, Юли

Видео: 6. Инсталиране на свързан ключ за ролетни щори - Valena Life/Allure with Netatmo 2024, Юли
Anonim

Ролетните щори са вид щори. Такава красива и в същото време практична и проста декорация на прозорци ще бъде оценена от феновете на минимализма и модерния стил. Ролетни щори са специално проектирани за пластмасови прозорци, въпреки че те могат да бъдат монтирани на всякакви прозорци и са в перфектна хармония с тях във всеки стил.

Image

Инструкция за употреба

1

Ролетни щори се монтират по няколко начина: върху рамката на прозореца, на стената в отвора на прозореца, на тавана над прозореца. Във всяка от тези опции завесата трябва да приляга плътно към повърхността на рамката или стената.

2

След като изберете опцията за монтаж на конструкцията, уверете се, че завесите не пречат на спускането. Например, ако дръжката на прозореца пречи, можете да фиксирате платното, така че да не се извива по посока на часовниковата стрелка, а в обратна посока. Но в този случай завесата няма да приляга плътно към повърхността на рамката.

3

След това се правят измервания (като се вземат предвид скобите) в равнината, която сте избрали за закрепване на ролетни щори.

4

Преди да монтирате завесите, решете на коя страна ще бъде контролната верига. След това направете маркировките, за да закрепите скобите. За монтажа е необходимо да се пробият дупки в рамката на прозореца или в стената, като се избира съответно бормашина за дърво или за тухла. Инсталирайте скобите, като леко затегнете винтовете.

5

Регулиране на ширината на валцувани щори. При подрязване на вала се взема предвид ширината на скобите. След измерванията, отрязани според маркировката, закрепете тапата на вала и след това отсечете долната лента на завесата със същата ширина. Разстелете платното върху равна повърхност, измерете ширината с помощта на трион и отрежете излишъка с остър строителен нож или ножица.

6

На следващо място, трябва да фиксирате щорите на вала. Завесата трябва да бъде разположена строго хоризонтално на вала, в противен случай ще има изкривявания по време на навиване. С помощта на самозалепваща се лента закрепете вала към горната част на завесите и внимателно навийте платното три четвърти от дължината му. Закрепете релсата до дъното на платното. За да инсталирате завесите, първо поставете края на вала с контролния механизъм в скобата, след това фиксирайте втория край. Ролетната щора е инсталирана и готова за работа.