Logo decormyyhome.com

Как да инсталирате перваза на плот

Как да инсталирате перваза на плот
Как да инсталирате перваза на плот

Видео: 22 Useful Organizing Inspiration for Anyone Living in a Small Space 2024, Юли

Видео: 22 Useful Organizing Inspiration for Anyone Living in a Small Space 2024, Юли
Anonim

След инсталирането на кухнята между плота на масата и стената се образува неестествена празнина. Той не само ще развали външния вид на мебелите, но и ще служи в бъдеще като място за натрупване на малки отломки и мръсотия. Можете да се отървете от него, като затворите тази празнина със специално проектиран елемент. Кухненската перваза не само ще скрие пролуката, но и ще създаде завършен дизайн, гарантирайки плавен преход от плота към стената.

Image

Ще ви трябва

  • бормашина;

  • самонарезни винтове;

  • остър нож;

  • отвертка;

  • силиконов уплътнител;

  • линия;

  • молив

Инструкция за употреба

1

Перваза на кухненския плот се състои от две части: това е щангата и направляващата шина, която служи за закрепване на тази лента. Свързването на тези два елемента става с помощта на специален жлеб. Перваза се вмъква в нея и здраво се фиксира, като се заключва в нея "заключване". Самият водач е предварително монтиран към плота. Има разновидности на первази, които се монтират по лепилния метод, но дизайнът с подвижна декоративна лента е много по-хигиеничен за поддържане и в допълнение позволява демонтаж, ако е необходимо.

2

Преди да закупите перваза за плот, трябва да направите точно изчисление на нейната дължина. Необходимите измервания се правят след окончателното сглобяване на мебелите и добавят няколко сантиметра към резултата. Впоследствие ще бъде по-добре да отрежете излишното, отколкото да се сблъскате с факта, че дължината на закупената каишка е недостатъчна.

3

Пълнотата на комплекта включва: декоративен профил и водач, тапи, крепежни елементи и свързващи ъгли. Свързващите ъгли са разделени на вътрешни, външни и крайни. Чрез вътрешните ъгли се образуват ъгли, а външните ъгли затварят краищата на дъската. Струва си да се уверите, че имате всичко необходимо в комплекта, без да напускате магазина.

4

Обикновено водачът се закрепва с помощта на самонарезни винтове, тъй като използването на винтове или пирони може да повреди чупливия материал. Първо, правят маркировки за точките на закрепване, като внимателно обмислят местоположението им за по-плътно и по-надеждно прилягане на дъската към стената и масата. Ако се направи ъглова докинг, тогава първо се инсталира вътрешният ъгъл, в него се вкарва едно крило на водача, а след това второто.

5

Водачите са закрепени с самонарезни винтове, които трябва да влязат в равнината строго в хоризонтална посока. Дори лекият им наклон по време на усукване ще доведе до загуба на стабилност на монтажа. За да предотвратите това, по-добре е да пробиете дупки за дюбели и да завиете винтовете в тях.

6

За по-пълна защита срещу проникване на вода, ставите между дъската и плота се обработват с уплътнител. Същата процедура трябва да се направи на места, където има свързващи елементи и капачки. След това можете да инсталирате декоративен профил и да считате работата за завършена. Много занаятчии използват дъската като средство за маскиране на окабеляването, но за тази цел е по-добре да закупите обемна версия на този продукт.