Logo decormyyhome.com

Как успешно да се отървете от неприятната миризма на обувките

Как успешно да се отървете от неприятната миризма на обувките
Как успешно да се отървете от неприятната миризма на обувките

Видео: Д-р Елмира Павлова: При гъбички по краката дезинфекцирайте обувките! 2024, Юли

Видео: Д-р Елмира Павлова: При гъбички по краката дезинфекцирайте обувките! 2024, Юли
Anonim

Домашните чехли, ботуши, ботуши или маратонки, които излъчват неприятна миризма, могат да разрушат настроението на всички наоколо. Ако конкретно не искате да отровите въздуха на вашите съседи или роднини, използвайте прости съвети, за да се отървете от неприятната миризма на обувките.

Image

Инструкция за употреба

1

Основната причина за неприятната миризма е появата на бактерии, които се размножават много бързо при влажни и топли условия. Колкото по-дълго не сваляте или изсушавате обувките, толкова по-бързо обувките ще бъдат колонизирани от бактерии и микроорганизми.

За да избегнете това, оставете обувката отворена, така че да изсъхне бързо и да се проветри. Не оставяйте чорапи в обувки и поставяйте обувките в кутии.

Препоръчва се бутлогерите да бъдат напълно развързани и изправени. Обувките, предназначени за дъждовно време, трябва да се третират с водоотблъскващи средства. Електрическата сушилня може да бъде добър вариант за тези, които трябва да ходят в обувки дълго време.

Ако краката ви се потят много, тогава сушилнята е задължителна. Освен това е препоръчително да закупите 2-3 чифта обувки и да ги носите последователно.

Image

2

Ефективен метод за убиване на бактерии е замразяването им. За това обувките се увиват в торбички през нощта и се поставят във фризера. Този метод е противопоказан за някои видове обувки, особено лакирани модели. След замразяване оставете обувките да се затоплят до стайна температура и едва тогава обувките могат да се носят.

Image

3

Много магазини за обувки предлагат разнообразни аерозолни дезодоранти. Ефективността им се определя най-добре на практика, тъй като някои дезодоранти оцветяват обувки.

По-добре е да обработвате обувките вечер, така че да има време да изсъхне до сутринта. Резултатът от обработката на обувките също ще бъде видим сутрин.

Също така обувките могат да бъдат третирани отвътре с водороден прекис и оставени да изсъхнат напълно.

Image

4

Използването на подвижни стелки, изработени от естествени материали, ще предотврати появата на миризма в обувките за дълго време. Стелките трябва редовно да се проветряват, мият и боравят с тях. Дезодориращите стелки на основата на картонена опаковка могат перфектно да премахват миризмите и да абсорбират влагата. Стелките се препоръчват да се свалят и сушат ежедневно при стайна температура.

Image

5

Старите обувки най-често са напълно наситени с неприятни вещества и излъчват остра миризма, така че е необходимо да се грижите за тях ежедневно, като бършете с гъба и третирате с продукти за грижа. Старите стелки за такива обувки е по-добре да не се използват.

Старите обувки трябва да се съхраняват само в добре проветриви помещения.

Image

6

Хигиената на краката е много важна, за да не се потят и да не предават обувки на бактериите, които причиняват неприятни миризми. Ходилата на краката трябва да се избърсват с твърда кърпа и е по-добре да се грижите за кожата с овлажнител. Сутрин не само горните части на тялото, но и стъпалата трябва да бъдат третирани с дезодорант.

Дезодорантите помагат за предпазване на краката ви от инфекции и предотвратяват резки миризми. Чорапите трябва да се сменят възможно най-често, а понякога и няколко пъти на ден. Препоръчва се да изберете чорапи и стелки за обувки от естествени материали, така че краката да „дишат“ и да няма неприятна миризма.

Image

7

Обувките, които са направени от остър миришещ материал, в крайна сметка се ерозират. Ако обувките ви миришат лошо, оставете ги за известно време на добре проветриво място. Обувките, направени от миришещ материал, не трябва да се съхраняват в неотворени опаковки и кутии, както и в найлонови торбички.

Шкафът за обувки трябва да се поддържа чист, като в него се поставят миризливи продукти. Има много разновидности на сухи аромати, така че да изберете подходяща миризма не е трудно.

Image