Logo decormyyhome.com

Как да ускорите изсъхването на боята

Как да ускорите изсъхването на боята
Как да ускорите изсъхването на боята

Видео: Egykomponensű repesztőlakk // Crackle medium 2024, Юли

Видео: Egykomponensű repesztőlakk // Crackle medium 2024, Юли
Anonim

Ако някога сте боядисвали подове или стени, вероятно знаете, че нищо не е по-добро от маслената боя. Той е гладък, лъскав и евтин. Но боядисаните повърхности имат един недостатък: изсъхват за дълго време. Има няколко начина да помогнете за бързото изсушаване на боята.

Image

Ще ви трябва

  • - боя;

  • - валяк или четка;

  • - нагревател;

  • - вентилатор;

  • - сушилни.

Инструкция за употреба

1

Нанесете боя с четка или валяк върху предварително подготвена повърхност с тънък слой. Това ще ускори образуването на устойчив маслен филм, а боята ще изсъхне за един ден. Повторете боядисването, ако има неоцветени петна или неравномерно покритие. В процеса периодично разбърквайте боята, това ще избегне петна.

2

Ускорете процеса на взаимодействие с кислорода, тъй като боята се втвърдява поради окисляването на масления филм, а не поради изпаряването на водата от него, което всъщност не съществува при този тип боя. За целта включете вентилатора и го насочете към боядисаната повърхност (по-добре е въздухът да отиде към отворения прозорец).

3

Използвайте топлина, за да ускорите окислителните процеси в масления филм. Поставете нагревател в стаята, където повърхностите бяха току-що боядисани. Нагревателната маслена боя прави слоя по-здрав и по-устойчив на алкали. Не оставяйте нагревателя без надзор.

4

Имайте предвид, че скоростта на изсъхване на боята зависи не само от външни фактори, температура, влажност, но и от нейния състав. Когато купувате, обърнете внимание на препоръчителното време за сушене, то се различава за различните видове покрития. Експертите препоръчват да прочетете информацията за състава на опаковката си, преди да купите маслена боя. Един добър продукт съдържа до 10 компонента.

5

Използвайте химически методи за ускоряване на изсушаването на боята. Използвайте десиканти - ускорители за сушене за това. Добавете количеството, посочено в инструкциите на опаковката, в буркана и разбъркайте добре. Моля, обърнете внимание: изсушителите, в допълнение към бързото изсушаване на боядисаните повърхности, не оказват влияние върху качеството на боята.

Полезни съвети

След изсушаване измийте боядисаните подове с топла вода. Боядисаната повърхност няма да залепи.