Logo decormyyhome.com

Как да украсите веранда

Как да украсите веранда
Как да украсите веранда

Съдържание:

Видео: ВЕРАНДА на даче своими руками 2024, Септември

Видео: ВЕРАНДА на даче своими руками 2024, Септември
Anonim

Всеки собственик на частна къща иска да има красиво декориран двор, зелена морава и ефектна веранда. Дизайнът на верандата се извършва в зависимост от дизайна на конструкцията.

Image

Веранда декорация

При декорирането на верандата е важно да изберете такива архитектурни решения, поради което дизайнът ще съответства на цялостния външен вид на къщата. Дизайнът на самата веранда трябва да бъде обмислен на етапа на проектиране на къщата. Тук е важен всеки детайл. Но има основно правило: колкото по-голяма е къщата, толкова по-масивна е верандата и обратно.

Сенници и върхове

Поради факта, че верандата е постоянно под въздействието на атмосферни явления, тя се нуждае от защита от дъжд и вятър. Като материали за сенника може да се използва дърво, метал, тухла. Но най-издръжливият ще бъде балдахин от стоманобетон. Друг също толкова важен елемент на верандата - козирката, може да бъде подреден от велпапе или поликарбонат.

Опции за дизайн на верандата

В гореща лятна вечер е толкова приятно да седнете на верандата и да се отпуснете от дневните тревоги. Верандата-тераса с люлеещ се стол и маса ще бъде чудесно място за приятно забавление.

Друг начин е по-подходящ за многоетажни сгради: веранда с балкон. В този случай козирката за верандата е направена по-издръжлива, така че над нея да се изгради балкон. Комбинацията от стилове и правилната селекция от материали са основа за създаване на хармоничен ансамбъл. Ако къщата е дървена, тогава веранда с ковани части, резбовани ламарини и балюстради ще я приляга.

За тухлена къща е подходяща бетонна веранда със същите стъпки. И балюстради, колони и колони могат да бъдат всякакви, включително дървени.

Има отворена, покрита и затворена веранда. Тя може да бъде прикрепена към къщата или може да бъде част от къщата. Най-оптималният дизайн за всяка веранда е комбинация от дърво и камък. В тази връзка верандата в европейски стил има редица неоспорими предимства. Първо, строгост и редовна форма. Второ, изправянето на стъпки не изисква големи разходи: колкото по-просто, толкова по-добре.

Много е важно да помислите върху елементите, които са свързани с верандата, например пешеходна пътека. Ако верандата е облицована с камък, тогава пътеката може да бъде положена с естествен камък или плочка. Преди да влезете на верандата, препоръчително е да поставите вази със свежи цветя и ако едно дърво расте пред къщата, тогава можете да окачите кошници с едногодишни цветя върху него. След засаждането на дивото грозде на верандата ще бъде възможно да се защити къщата от парещите лъчи на слънцето и силния дъжд.