Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за обувки от лакована кожа

Как да се грижим за обувки от лакована кожа
Как да се грижим за обувки от лакована кожа

Съдържание:

Видео: 👉TELL THE WORLD: Feature Film showing the history of the Seventh-day Adventist Church 🙏 2024, Юли

Видео: 👉TELL THE WORLD: Feature Film showing the history of the Seventh-day Adventist Church 🙏 2024, Юли
Anonim

Когато решавате да закупите чифт обувки или ботуши от лакована кожа, струва си да запомните, че тази луксозна обувка изисква специални грижи и отношение, тъй като повърхността й е не само по-деликатна от обикновената кожа, но е и по-чувствителна към температура и влажност. За щастие, в арсенала на модниците има както народни рецепти, така и съвременни средства за грижа за обувки от лакована кожа.

Image

Характеристики на използването и съхранението на обувки от лакована кожа

Лаковата кожа е изработена от обикновен висококачествен материал, като върху нея се нанася специално гланцово покритие. Поради това обувките и други продукти, например, чанти или ръкавици, придобиват огледален блясък, стават водоустойчиви, но също така губят своята еластичност. В допълнение, обувките от лакована кожа или ботуши на глезените са доста податливи на студ и влага - при силни студове лъскавата кожа става крехка и лесно може да се напука. Съвестните производители не препоръчват да носите такива кожени изделия при температури под -10 или да ходите в локви в обувки. Струва си да съхранявате обувки от лакована кожа в индивидуални бельо или нетъкани чанти, така че повърхностите да не влизат в контакт.

Лакираните обувки също могат да се съхраняват на хартия, но не и във вестник. Също така си струва да поставите малки торбички с абсорбираща влагата вещество в кутията за обувки.

Популярни начини да се грижите за обувки от лакована кожа

Лакираните обувки са популярни от няколко десетилетия, нашите баби с радост носеха такива лодки за танци. Но тъй като по това време не съществуваха висококачествени кремове за обувки, жените трябваше да се грижат за него, като използват налични средства. В интернет можете да намерите няколко такива "бабини" рецепти. Например повърхностна обработка на обувки със сок от лук. Млякото, използвано за избърсване на кожата, също беше популярно. Първият метод обаче може да навреди на лаковия слой, тъй като той не е неутрален за PH, а вторият е лош, тъй като бактериите активно се размножават в кисело-млечната среда. Също през миналия век хлебната троха се е използвала за грижа за патентните обувки, но ползите от кожата й също са съмнителни. Всъщност оптималното „народно“ средство е плетена парцал и мек сапун. Достатъчно е да изплакнете мръсотията от обувката и да я избършете на сухо. Но тогава си струва да предпочитате професионални средства пред народните средства.

За щастие, производителите използват модерни технологии, за да създадат обувки от лакована кожа - сега обувките са по-устойчиви на механичен стрес, влага, самият материал е станал по-еластичен.

Модерна грижа за лачена кожа

Основните производители на козметика за грижа за обувки са разработили продуктови линии от лакована кожа. Първо, това са специални кремове или мусове, които придават на повърхностите на обувките еластичност и мекота - те я предпазват от напукване. На второ място, повредената повърхност може да се лакира с помощта на специален гел. И накрая, така че обувките от лакована кожа да блестяха като нови, струва си да използвате спрейове и аерозоли. И е по-добре да откажете средства за обичайна кожа или велур - те ще оставят непривлекателни петна върху лак. Понякога изглежда, че е по-лесно да спестите от продуктите за грижа за обувките, но правилно подбраните „лекарства“ за обувки ще удължат живота им в продължение на много години, докато обувките от лакирана кожа не излизат от стил.

Свързана статия

Как да се грижим за обувки от лачена кожа у дома