Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от дрехите

Как да премахнете петна от дрехите
Как да премахнете петна от дрехите

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Юли

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Юли
Anonim

Петното на най-видимото място може лесно да съсипе любимото ви нещо, а прахът за пране не винаги може да се справи със задачата за премахване на петна. Можете да запазите продукта, ако знаете няколко тайни.

Image

За да премахнете петно ​​от дрехите, първо трябва да установите произхода му и след това да продължите с решителни действия.

Мазните петна се отстраняват, както следва: поръсете прясно петно ​​със зъбен прах или с натрошена креда, талк или глина от двете страни. След това покрийте с хартия, сложете под пресата и оставете за един ден. След това почистете праха. Този метод е подходящ за леки тъкани. Ако тъканта е тъмна, поръсете с прах само от грешната страна, тъй като върху лицевата страна може да останат леки следи.

Също така бензин, терпентин и ацетон се използват за премахване на мазни петна. Петното се избърсва от центъра до краищата с кърпа, напоена с бензин, след това се изтрива или се нанасят памучни тампони, навлажнени с вода.

Към прясно мазно петно ​​можете да добавите месото на кафяв хляб, който абсорбира добре мазнините.

Петното може да бъде отстранено от памучни и ленени тъкани, като го избършете със смес от амоняк и вода (1 ч.л. алкохол на 1 чаша вода).

За да премахнете следите от задръствания, вълнени и копринени тъкани се избърсват с вълнена кърпа, напоена с бензин, ацетон или амоняк.

Петното от шоколад се отстранява чрез поставяне на неща в солена вода (с размери 1 супена лъжица сол на 1 литър вода).

Разтвор на глицерол с амоняк в съотношение 4: 1 или сапунен разтвор (за прясно петно) ще помогне да се справите с петното от чай.

Петното от червено вино или горски плодове трябва незабавно да се поръси със сол, а след това издърпайте тъканта върху тигана и изсипете вряла вода. Също така, смес от глицерол с яйчен жълтък в съотношение 1: 1 ще помогне да се справите с такова петно.

Бялата кърпа може да се накисне или свари в мляко и след това да се измие.

Оцветените с кръв елементи се накисват в студена вода и се измиват със сапун за пране. Тъканта с изцапано петно ​​се накисва в солена вода (1 супена лъжица сол на 1 литър вода) и след това се измива с топла вода с прах или сапун. Петната от кръв от вълната се отстраняват с разтвор на аспирин (1 таблетка на чаша вода).

Петната от дезодоранта се отстраняват с разтвор от 2 таблетки аспирин на 100 мл гореща вода. Разтворът се нанася върху петното и се оставя 3 часа, след което се измива.

За да премахнете петна от плодове или сок, вземете 1 ч.л. водороден пероксид и го разбъркайте в половин чаша вода. Петното се избърсва с получения разтвор, след което се изплаква с вода.

За да почистите прилепналата дъвка, трябва да поставите оцветеното нещо във фризера за половин час, след това да извадите дъвката и да почистите с четката останалото.

Нещо с петно ​​от сладолед преди измиване се изплаква в разтвор на боракс с вода в съотношение 1: 1.

Кьолнът ще помогне да се премахне прясно петно ​​от тревата. За старо петно ​​използвайте смес от одеколон с амоняк в съотношение 3: 1. Ако няма одеколон, тогава можете да намокрите петното със солев разтвор (1 супена лъжица сол в чаша вода) и след това да го залепите.

Предметите, оцветени с гваш, се накисват преди измиване за няколко часа в прах за пране, разтворен в студена вода. След това дрехите се сушат и гвашът се отстранява с четка. След това продуктът се измива както обикновено.

Петната от червило се избърсват с памучен тампон, потопен в амоняк или медицински алкохол.