Logo decormyyhome.com

Как да премахнете миризмите от пералня

Как да премахнете миризмите от пералня
Как да премахнете миризмите от пералня

Видео: Как да почистиш своята пералня Gorenje 2024, Юли

Видео: Как да почистиш своята пералня Gorenje 2024, Юли
Anonim

Докато автоматичната пералня работи, в нейните части започват да се образуват отлагания от различни препарати за гел и прах и се натрупва мръсотия, което води до образуването на мухъл. В резултат на това измитите вещи придобиват неприятна миризма. За да разрешите този проблем, достатъчно е да измиете правилно пералнята

Image

Ще ви трябва

  • - прах за пране на машина с автоматичен тип;

  • - белина;

  • - оцет 6%;

  • - мека тъкан.

Инструкция за употреба

1

За да почистите барабана на машината от замърсяване, трябва да зададете пълния режим на пране и най-горещата температура. Преди да включите, уверете се, че няма неща в машината. По време на процедурата за почистване барабанът трябва да бъде напълно празен. Включете машината и изчакайте барабана да се напълни с вода.

2

Налейте две чаши 6% оцет в отделението, предназначено за прах за пране. Оцетът ще премахне миризмата на мухъл вътре в пералнята. Оставете машината, докато завърши пълният цикъл на измиване, след това задайте отново същата програма за втората стъпка на почистване. Следващият етап на почистване на машината е използването на белина, предназначена за автоматични машини. Две чаши белина трябва да се изсипят в отделението за прах и пълният цикъл на измиване трябва да се включи отново.

3

Третият цикъл на измиване трябва да се проведе без почистващи препарати. Самата вода ще измие барабана и ще премахне останалия оцет и белина.

4

Когато приключи и трите периода на измиване, извадете отделението за прах и го накиснете за половин час във вода с разреден препарат, след това изплакнете обилно под течаща вода и изсушете.

5

Последната стъпка на почистване е промиването на гуменото уплътнение на вратата. За да го измиете, трябва да разредите чаша белина в три литра гореща вода, след това измийте добре и избършете уплътнението с мека кърпа.