Logo decormyyhome.com

Как да почистите апартамент?

Как да почистите апартамент?
Как да почистите апартамент?

Съдържание:

Видео: Как почиствам дома ни 2024, Юли

Видео: Как почиствам дома ни 2024, Юли
Anonim

За млада майка почистването на апартамент може да бъде истинско мъчение. Желанието за бързо завършване на всичко е обяснимо. Но заедно със скоростта може да се загуби и качеството. Оптимизирайки процеса на почистване, ще внесете перфектна чистота във вашия апартамент за много кратко време.

Image

Емоционално настроение

Правилно да се настроите емоционално, вече е много. Нашите мисли понякога могат да ни пречат много повече от всичко друго. Следователно правилното положително отношение ще ви помогне да намалите времето за почистване на апартамента, а самото почистване трябва да се извърши ефективно и бързо.

Две неща наведнъж

Ако искате апартаментът да бъде почистен бързо, не се закачайте само за едно нещо. Правете ги едновременно две или повече. Обърнете внимание на местата, които се считат за "лицето на домакинята" в апартамента - това е банята, тоалетната и кухнята. Започнете с тях.

Включете мивката в мивката, накиснете мръсни съдове в гореща вода. Когато се намокри, може да се измие много по-бързо.

Докато чиниите се отключват, избършете вратите на шкафа, повърхностите на масата, хладилника и печката. Излишните тигани и тигани, които създават усещане за задръстване, почистват в шкафовете.

Сега остава да измиете напоените съдове - и кухнята ще бъде почти напълно готова.

Използвайте топла вода от душа в банята и затворете вратата. След излагане на пара мръсотията може да се отстрани много по-бързо. Почистете мивката и тоалетната с почистващи препарати. Когато в банята има достатъчно пара, изключете водата и избършете всички повърхности с гъба.

Почистване на стаите

Преди да направите мокро почистване в стаята, го вакуумирайте. Този процес се възприема от мнозина като ненужен, но ви позволява да оптимизирате времето за почистване, тъй като събира не само прах, но и различен боклук, който може да не видите по време на мокро почистване.

Преди да измиете подове, обърнете внимание на външния вид на огледални и стъклени повърхности. Ако те не светят, апартаментът не може да се счита за почистен.