Logo decormyyhome.com

Как да измиете микрофибър

Как да измиете микрофибър
Как да измиете микрофибър

Видео: Материаловедение. Говорим о свойствах микрофибры, работе с материалом и уходе за ним. 2024, Юли

Видео: Материаловедение. Говорим о свойствах микрофибры, работе с материалом и уходе за ним. 2024, Юли
Anonim

Микрофибрата, открита в Япония, е материал с характеристики, които се използват широко при хората. Когато се грижите за микрофибър, е важно да знаете за основните му свойства.

Image

Инструкция за употреба

1

Моля, обърнете внимание, че първоначалната суровина за производството на микрофибри е масло, така че произходът на всички материали от микрофибър е абсолютно естествен. За първи път е получена в земята на изгряващото слънце с помощта на съвременни химически технологии. Микрофибърът се състои от най-тънките микрофибърни полиамиди с диаметър само 0, 06 мм. Притежавайки уникални свойства, тя намери широко приложение в ежедневието на човек.

2

Не забравяйте, че при правилна грижа продуктите от микрофибър поддържат добре формата си, не се смачкват, не се наелектризират. Техният експлоатационен живот при доста интензивна употреба е от 2 до 5 години, а максималният брой измивания варира от 200 до 500, в зависимост от избрания температурен режим.

3

Когато миете микрофибър, опитайте се да поддържате текстурата на тъканта. Той е кадифен и мек на допир, абсорбира влагата добре, но също така го отделя лесно и за разлика от памучните тъкани, които след натискане остават по-влажни. В допълнение, тъканта е устойчива на излагане на химикали и светлина, не избледнява, не се търкаля и има високи показатели за здравина.

4

Измивайте продуктите от микрофибър отделно от другите дрехи или ръчно, особено ако не сте сигурни в стабилността на цвета на цветните елементи. Опитайте се да не използвате почистващи препарати, съдържащи агресивни вещества, избелватели и балсами.

5

Измийте продуктите от полиамидни влакна ръчно или в пералня в топла вода при 40-60 ° C. По правило по-високи температури се използват в медицински клиники и съоръжения, за да се осигури максимална дезинфекция. В домашни условия употребата на определени етерични масла дава добър дезинфекционен ефект. Използвайте леки почистващи препарати и шампоани, които бързо премахват дори упоритите замърсявания.

6

За да осигурите възможно най-дългия живот на продуктите и дрехите от микрофибър, не забравяйте, че тя изсъхва достатъчно бързо, особено с хлабава текстура. Сушенето в пералнята и на горещите батерии не е допустимо.