Logo decormyyhome.com

Как да перете кожени дрехи

Как да перете кожени дрехи
Как да перете кожени дрехи

Видео: Магазин за кожени якета 2024, Юли

Видео: Магазин за кожени якета 2024, Юли
Anonim

Колко дълго трае кожена стока за вас зависи от правилната грижа и почистване на замърсители. Важно е да правите това редовно. Преди да почистите кожен продукт със специални инструменти, първо трябва да опитате да използвате импровизирани продукти.

Image

Инструкция за употреба

1

Никога не мийте кожени изделия. В процеса на измиване танините изчезват от кожата и продуктът може да стане по-груб, да загуби боя и да остане мръсотия. Ако има спешна нужда, измийте само тъканта за подплата. Преди почистване вакуумирайте нещо, отстранете праха или избършете с влажна кърпа.

2

Често, за да придадете актуален вид на кожен елемент, просто добавете блясък към продукта. Избършете кожения предмет с бит яйчен белтък. Избършете продуктите от тъмна кожа с тампон, потопен в лимонов сок, за да добавите блясък. Можете да възстановите бившата свежест на кожените изделия, като избършете със сапунен разтвор с глицерин или кърпа, напоена с вазелин или рициново масло.

3

По някои кожени изделия се появяват счупвания по време на чорапи. Намажете ги с безцветен крем или портокалова коричка, която съдържа огромно количество етерични масла. Или избършете парфюма със смес от терпентин с мляко (в равни количества) и отгоре нанесете бял крем за кожа.

4

Използвайте бензин за отстраняване на мазнини от ръкавици. Но мръсотията върху якето се почиства по-добре със смес от бензин и диетилов етер. Разтривайте немастните замърсявания с гъба с пяна, потопена в топъл разтвор на почистващи препарати или шампоан.

5

Разтрийте кожения продукт с леко нарязан лук. Отрежете слоя, докато лукът се замърси. След почистване разтрийте предмета с чист парцал до блясък.

6

Изсушете кожения предмет на раменете си при стайна температура.

7

Гладете коженото нещо отвътре чрез марля, сгъната на няколко слоя, а не с гореща ютия с зададения режим на гладене „вълна“.

8

За да предотвратите повреда на кожените артикули, не ги съхранявайте в пластмасови калъфи. Покрийте дрехите си с лен или памучен плат.