Logo decormyyhome.com

Как да запазим цветята свежи

Как да запазим цветята свежи
Как да запазим цветята свежи

Видео: Подправки от семена 2024, Юли

Видео: Подправки от семена 2024, Юли
Anonim

Букет цветя дава добро настроение и комфорт в къщата. Но цветята са много деликатни създания и изискват специални условия. Правилната грижа за отрязаните цветя ще удължи живота им за няколко дни.

Image

Ще ви трябва

ваза, аспирин, ножица, вода

Инструкция за употреба

1

Букет от не напълно отворени цветя с гъсти пъпки ще стои много по-дълго. Хризантемите и лилиите ще стоят дълго време, а розите ще запазят свежестта си по-дълго, ако не се смесват с други цветя.

2

Преди да поставите цветя във ваза, откъснете всички листа и клони, които ще бъдат във вазата. Също така отрежете краищата на стъблата малко преди потапянето във вода.

3

За да запазите свежестта, можете да добавите към водата закупен продукт за нарязани цветя или 1 таблетка аспирин на 1 литър вода.

4

Не можете да допуснете цъфтежа на водата и образуването на слуз в нея. За целта трябва да се сменя на всеки 2 дни. Температурата на водата трябва да е малко под стайната температура.

5

За да предотвратите изсъхването и увисването на цветята, не ги поставяйте в близост до източници на топлина, като печка или батерия.

6

Избягвайте замръзването на цветята. Дори ако носите цветя от магазин или апартамент в кола, не забравяйте да увиете цветята във вестник или опаковъчен материал, когато температурата е навън.

Полезни съвети

Можете да запазите букета и бутониерата на булката, като ги поставите в хладилника (не във фризера!), На долния рафт.