Logo decormyyhome.com

Как да запазите цвета при миене

Как да запазите цвета при миене
Как да запазите цвета при миене

Видео: Запах лаванды (2016) Мелодрама @Россия 1 2024, Юли

Видео: Запах лаванды (2016) Мелодрама @Россия 1 2024, Юли
Anonim

Когато купуваме дрехи и друг текстил, не смятаме, че цветът може да се промени след първото пране. За да ви харесат нещата с наситени и живи цветове, измийте ги правилно.

Image

Инструкция за употреба

1

Преди да започнете да миете, сортирайте предметите си не само по цвят, но и по плат. В края на краищата, ако миете пране, различно по текстура, тогава може да се разтегне или, обратно, да седнете.

2

За да сте сигурни, че тъканта не избледнява, поставете капака за 10 минути в сапунен разтвор. Втрийте внимателно кърпата, изплакнете в студена вода и оставете в нея за 15 минути. След като изтече времето, проверете дали водата е оцветена или самата тъкан е загубила цвета си. Ако всичко е наред, можете да перете дрехите си, без да се страхувате за нейния цвят.

3

За да не поемате рискове, опитайте се да не пестите цветни дрехи, измийте ги със специална пудра за цветни тъкани. Сега има голям избор от почистващи препарати: това са не само прахове, но и гелове и балсами. Вземете прах за определен тип плат и измийте.

4

За да предотвратите промяна в цвета на памучните тъкани, можете да накиснете прането в солена вода преди измиване, да изплакнете в студена вода и след това да измиете както обикновено. Или накиснете прането в студена вода с терпентин в съотношение 1 лъжица към 2 литра вода. След това измийте с хладен и сапунен разтвор, а когато изплакнете, изсипете малко оцет в купата.

5

Червените и сини тъкани ще запазят цвета си по-дълго, ако добавите няколко лъжици сода или оцет към водата при изплакване.

6

Когато кипнете бяло бельо, добавете няколко резенчета лимон към водата и след това го измийте по обичайния начин. След това цветът на дрехите ви ще бъде снежнобял, а жълтостта напълно ще изчезне.

7

Най-често дрехите се шият от тъкани с различна текстура и цвят, което затруднява измиването. Преди да измиете такова бельо, накиснете го в леген с вода и добавете 5-7 чаени лъжички сол. По този начин измийте всички неща с бродерия с цветни нишки.

8

Добрите улики са етикетите за дрехи. Те посочват температурния режим на водата, допустим по време на измиване. Ако следвате правилата, тогава поддържайте любимите си дрехи в отлично състояние.

дрехите бяха боядисани по време на пране