Logo decormyyhome.com

Как да се отмие от тавана

Как да се отмие от тавана
Как да се отмие от тавана

Видео: JURASSIC WORLD THE GAME PSYCHIC PREDICTIONS 2024, Юли

Видео: JURASSIC WORLD THE GAME PSYCHIC PREDICTIONS 2024, Юли
Anonim

Измиването на тавана е много обезпокоителен бизнес, но не по-малко трудно е да се отмие самата варосалка. Качеството на сцепление на новия довършителен материал към основния таван ще зависи от това колко внимателно правите това.

Image

Инструкция за употреба

1

Лаймът се отмива с вода (сапун) и парцали. Първо, таванът е равномерно навлажнен, удобно е да използвате спрей пистолет и оставете за няколко минути, за да омекне вар. Проверете с шпатула, ако покритието се отлепи като паста, тогава е време да се измие белилото. Вземете широка шпатула и, като нанесете върху повърхността на тавана под остър ъгъл, почистете старата вар. В същото време проверете адхезията на мазилката към бетонната плоча. Отворете всички мехурчета и разширете пукнатините, докато мазилката престане да се излива от тях. Когато завършите целия таван, вземете парцал с вода и измийте белите, останали на тавана. Можете да добавите амоняк или сода към водата и след това отново да изплакнете тавана с чиста вода.

2

Когато таванът изсъхне, измажете всички неравности, след изсъхване отидете с шкурка и нанесете слой довършителна замазка върху повърхността на тавана. Пясък и накиснете тавана отново с грунд. Старият слой е отстранен и таванът е готов за декоративно покритие.

3

С водна емулсия не е толкова просто. Най-често покритията на водна основа не са податливи на вода и измиването им от тавана може да бъде проблематично. Ако покритието се прилепва здраво към тавана, тогава е достатъчно да премахнете всичко, което се отлепи, и да разширите всички пукнатини, след което запълнете дефектите и покрийте с грунд. Ако таванът е бил емайлиран, тогава трябва да песъчите повърхността, за по-добро сцепление на новото покритие с тавана. Ако тази опция не ви подхожда, опитайте да залепите вестници на тавана. След изсушаване вестниците се отстраняват от тавана заедно с емулсията на вода.

4

Ако е необходимо, използвайте този метод за отстраняване на боя от тавана: навлажнете я два пъти с много, след това подредете чернова. Цялата боя е с блистер. В този случай е необходимо да се действа бързо, тъй като водата се изпарява бързо и боята се прилепва към повърхността още по-здраво.

5

За да премахнете маслената боя от тавана, използвайте стария доказан метод: разредете поташ (негасена вар) до плътността на заквасената сметана, нанесете я равномерно върху боята и изчакайте 12 часа. След това варът се отстранява заедно със слой стара боя.