Logo decormyyhome.com

Как да се стърпя под изхода

Как да се стърпя под изхода
Как да се стърпя под изхода

Съдържание:

Видео: Любов и гълъби (комедия, реж. Владимир Меншов, 1984) 2024, Юли

Видео: Любов и гълъби (комедия, реж. Владимир Меншов, 1984) 2024, Юли
Anonim

По време на ремонта често е необходимо да се инсталират нови или да се преместят стари търговски обекти. За да направите това, направете дупка в стената. Можете да извършите тази задача с помощта на няколко типа електроинструменти.

Image

Гнезда, ключове и други устройства за окабеляване се монтират в специални пластмасови кутии - кутии за гнезда. За да ги инсталирате, трябва да направите вдлъбнатина в стената, съответстваща на техния размер. Инсталационната кутия не трябва да стърчи извън повърхността на стената, в противен случай няма да можете да инсталирате контакта без празнина.

shtroblenie перфоратор

Удобството и скоростта на работа зависи от материала на стената. Това се отразява на избора на инструмент. Когато работите с меки, гъвкави материали, можете да направите с перфоратор с ниска мощност или дори с бормашина. Мазилка, газобетон и някои видове тухли лесно се поддават на тренировка.

Ако вашият комплект инструменти за перфоратор е ограничен до набор от тренировки, просто кръгнете гнездото с молив и пробийте дупки по тази линия. Направете ги възможно най-често и по-близо един до друг. След това с помощта на тренировка откъснете парчетата от вътрешността на кръга. Това е удобно да направите, като насочите тренировката под ъгъл към стената.

Ако искате да опростите задачата, можете да използвате накрайника на бормашината под формата на длето. Поставете го в патрона, включете режима на удара и издълбайте кръга, очертан от пробитите отвори. Меките материали се разпадат доста лесно.

За shtrobleniya под гнезда има специални устройства, които значително улесняват работата. Това са метални коронки с победоносно запояване. Те са проектирани да работят с въртящи се чукове. Не се опитвайте да използвате коронки с електрически бормашини - тяхната мощност е недостатъчна и можете просто да изгорите инструмента.

Използването на такова щракване е просто. Поставете хвостовината в патронника, докато щракне. Превключете въртящия се чук в режим на ударно пробиване. Задайте края на тренировката, разположена в короната, в центъра на маркирания кръг и натиснете бутона за захранване. Не прилагайте прекомерно налягане върху инструмента - подаването трябва да е гладко. Опитайте се да не се отклонявате от хоризонталната ос, в противен случай ще бъде по-трудно да пробиете.

В някои случаи пробитата сърцевина се откъсва от стената и остава в короната - това е най-добрият вариант. Ще трябва да свалите остатъците и да инсталирате гнездото. Но доста често това парче стена трябва да бъде издълбано. Използвайте перфоратор със свредло или длето, като отрежете парчета вътре в кръга.

Когато правите дупки в стените, вземете предвид тяхната дебелина. Например, гипсовите дъски и тухла, положена върху ребро, са доста тънки. Те са лесни за пробиване. Ако от другата страна на стената вече е направен фин завършек, ще трябва да внимавате.