Logo decormyyhome.com

Как да късате дрехи

Как да късате дрехи
Как да късате дрехи

Съдържание:

Видео: DENIS - KASASH DREHI / Денис - Късаш дрехи, 2011 2024, Юли

Видео: DENIS - KASASH DREHI / Денис - Късаш дрехи, 2011 2024, Юли
Anonim

Само преди около 20 години Дарн беше обичайно и познато занимание. Съвременните хора понякога не без причина вярват, че е по-лесно да си купите нова, отколкото да поправите стара. Но все пак се случва нещото да е износено, а изхвърлянето му е жалко. Прекрасното пукане може да удължи живота на чорапи, свързани от любима баба или друго скъпо за сърцето нещо.

Image

Дарн направи трикотажни или плетени елементи, които са направени от набор от бримки. Традиционно провиснали токчета на вълнени чорапи, които обикновено се износват много по-бързо от останалата част от продукта. Можете да кърпите плат, но само ако празнината не е през и нишките на продукта са частично запазени (на мястото на ожулвания).

В други случаи е по-добре да наложите пластир.

Материали за работа

За да започнете да прокълнете, трябва да приготвите всичко необходимо за този процес.

1. Нишки. По-добре е да изберете тъмни нишки, подобни на цвят и текстура на материала, от който е направено нещото: тогава няма да е толкова очевидно, че дрехите са ремонтирани. В магазините на прежди се продават специални конци, които се наричат ​​"проклети". Те са евтини, имат различни цветове и можете да опитате да изберете най-подходящия. Можете обаче да използвате друга прежда, основното е, че тя не се различава твърде много от тази, от която е направено нещото. Така че, вълнените продукти не трябва да се цапат с памучни конци и обратно.

2. Дебела игла. Можете да вземете специална игла, която се нарича дюбел, но ако тя не е там, всяка дебела игла с око, достатъчно голямо, за да вмъкне пробойник в нея.

3. Предмет за разтягане на продукта. За да направите кървянето чист, продуктът трябва да бъде опънат върху сферична повърхност - така краищата на дупката, която трябва да къдрите, да не се изтеглят заедно и ще бъде по-лесно за майсторката да „хване“ палавите бегли примки. В магазините за ръкоделие можете да закупите специални устройства за това, но ако това не е било под ръка, детска играчка и дори обикновена крушка с нажежаема жичка ще направят. Основното е, че нещото трябва да има равномерна полусферична повърхност с размер не по-малък от диаметъра на пролуката.

Има такива видове дарения като машина и изкуство. В тази статия се обсъжда най-лесният начин за кървене на ръка.