Logo decormyyhome.com

Как да спестите пари у дома

Как да спестите пари у дома
Как да спестите пари у дома

Видео: Домашен бизнес Един от ефективните начини за спестява... 2024, Юли

Видео: Домашен бизнес Един от ефективните начини за спестява... 2024, Юли
Anonim

Има хора, които знаят как да изкарат добри пари, има хора, които знаят как да спестяват и поддържат семеен бюджет. В идеалния случай, разбира се, да можете да правите и двете - но това е рядкост. Има няколко прости начина да спестите пари в ежедневието, които всеки и всеки може да направи.

Image

Инструкция за употреба

1

Купувайте продукти в големи магазини на едро. Търговията на едро винаги е по-изгодна. Говорим за онези продукти, които имат дълъг срок на годност. Плодовете и зеленчуците са по-евтини от бабите на пазара.

2

Не се поддавайте на красива реклама, когато купувате определени продукти. Сравнете състава. Много често се налага да преплащаме само за популяризирана марка и ярка реклама.

3

В магазините гледайте не само на цената, но и на обема на продукта. Например, литър едно мляко струва 30, а 700 мл друго струва 29 рубли. Ако погледнем само цената, тогава, разбира се, вторият вариант ни се струва по-евтин, но ако погледнете обема, се очертава различна картина - по-изгодно е да вземете литър за тридесет.

4

Вместо препарати за миене на съдове, опитайте да използвате сода или горчица на прах - тя отмива мазнините не по-лошо, но по-малко вреда и значителни икономии.

5

Изключете светлините в онези стаи, в които в момента няма никой. Рядко се замисляме колко се губи електроенергия, но това са пари. Също така напразно не наливайте вода от чешмата.

6

Отидете на кино сутрин - цената на билетите за сутрешните сесии е много по-ниска. Или изтеглете филми в интернет и гледайте вкъщи с цялото семейство с пуканки, които, между другото, могат да се купят по-евтино в магазините, отколкото в киносалона.

Image

Обърнете внимание

Не пестете от поддръжка на вашия автомобил. Незначителните спестявания могат да доведат до скъпи ремонти в бъдеще.

Полезни съвети

Ако пушите, прекратете това нещо. Чувствайте икономиите на бюджет веднага.

Как да спестите пари във всяка област от живота