Logo decormyyhome.com

Как сами да си направите грунд от PVA лепило

Как сами да си направите грунд от PVA лепило
Как сами да си направите грунд от PVA лепило

Съдържание:

Видео: Из ватных дисков и гипса создаём объёмную розу 2024, Юли

Видео: Из ватных дисков и гипса создаём объёмную розу 2024, Юли
Anonim

Съвременните строителни материали са представени на пазара в голямо разнообразие, което позволява на купувачите да направят избор в полза на висококачествени и евтини материали. Например, в случай на грунд, понякога се предпочита да го приготвите сами от подходящи смеси.

Image

Грундът на стените е важен етап в декорацията. Извършва се с цел да се подобри адхезията към покритието на нанесения материал. Тази операция ще бъде особено важна, ако повърхността не е била предварително боядисана. Можете да закупите специална смес за грунда, но понякога, опитвайки се да спестите малко пари, те се опитват да я приготвят от PVA лепило.

PVA грунд

За да подготвите такъв грунд, PVA лепилото просто трябва да се смеси с вода. На малки площи този състав работи доста успешно, но методът не се препоръчва за обработка на големи повърхности.

Съставът трябва да се разрежда въз основа на една част от лепилото - две части вода. Оказва се белезникава течна смес, която се нанася добре върху повърхността. Такъв грунд няма всички качества, присъщи на професионален състав. Но ако повърхността, която ще се третира, не е много голяма и след ремонта лепилото остава в големи количества, е напълно възможно да го използвате на практика.

Грундовете, направени при производствени условия, осигуряват надеждна защита срещу мухъл. Използването на състав, направен от PVA лепило, просто ще осигури по-голяма податливост на повърхността към последващо нанасяне на лак или боя. Разликата между такъв грунд е, че той не запълва всички малки празнини и пукнатини в повърхността - върху него просто се образува филм. Когато избирате лепилна смес за грунд, не трябва да я приготвяте веднага в големи количества - закрепващите качества на разтвора ще се влошат, ако остане бездействащ известно време.

Приготвянето на състава трябва да се извършва в топла стая. В процеса на готвене трябва непрекъснато да смесвате сместа с помощта на пръчка или специална шпатула. Водата не трябва да остава на повърхността като отделен слой.